MMA: királynőhöz méltó bunyó – Nunes ismét győzött

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.06.07. 06:48
null
Amanda Nunes (jobbra) öt meneten keresztül ütötte, verte Felicia Spencert (Fotó: twitter.com/Bleacher Report)
Az MMA vezető szervezete, a UFC Las Vegas-i gáláján (UFC 250) napjaink első számú női harcosa, a két súlycsoportban is világbajnok brazil Amanda Nunes a kanadai Felicia Spencer ellen iskolabunyóval győzött öt menetben.

 

A UFC 250 főmérkőzését egy irdatlan nagy KO vezette fel: a férfiaknál, harmatsúlyban a második menet legvégén az amerikai Cody Garbrandt egy jobbfelütéssel állon verte a brazil Raphael Assuncaót, aki magatehetetlenül zuhant a padlóra.

A felvezető program két hatalmas kiütése alábbi hírükben tekinthető meg:
Két brutális MMA-KO – amikor tényleg lekapcsolják a villanyt

Ezután érkezett az oktagonba az MMA királynője, a harmat- és pehelysúlyban egyszerre világbajnok, a UFC összes korábbi (még aktív) bajnokát már legyőző, hat éve veretlen Amanda Nunes, aki a Felicia Spencer elleni mérkőzésen világklasszishoz méltó bunyót mutatott be.

Az első támadást ugyan Spencer indította, de Nunes jobbegyenessel válaszolt, majd amikor Spencer megpróbált lábat fogni, Nunes levitte a padlóra. Ott pedig már csak az volt a kérdés, Spencer ki tudja-e védekezni a földharcban is kiváló címvédő támadásait. A brazil előbb mögékerüléssel próbálkozott, majd könyökösökkel igyekezett lezárni a mérkőzést, de a kanadait megmentette a menet végét jelző dudaszó.

A 2. menetet Nunes jobbegyenessel indította, majd egy kontraakció végén ismét levitte a kanadait, de ezúttal nem erőltette a földharcot, hamar felálltak. A 3. menetben a világbajnok Spencer fogvédőjét is kiütötte, és bár egy újabb levitel után megvolt lehetősége arra, hogy ismét földharcban folytassák a küzdelmet, Nunes ebből nem kért. Ugyanakkor állóharcban is végig irányított és a 4. menetben is hatalmas fölényben volt, láthatóan nagyon élvezte a küzdelmet. Macska-egér harccá változott az összecsapás, a 4. menet végén Nunes fojtással is próbálkozhatott, de a menet végi duda ismét Spencernek kedvezett.

Az 5. menetben Spencer már több sebből végzett, de végigment a meccs, a korábban többek között Ronda Rouseyt és Cris Cyborgot is legyőző, 32 éves Amanda Nunes egyhangú pontozással könyvelhette el MMA-pályafutása 20. győzelmét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik