MMA: Habib Nurmagomedov megkapja a pénze egy részét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.25. 09:49
null
Nurmagomedov a neki járó kétmillió dollár felét hamarosan megkapja (Fotó: AFP)
A Nevada Állami Sportbizottság szerdai ülésén egyhangúlag meghosszabbította Habib Nurmagomedov és Conor McGregor felfüggesztését, mivel a Las Vegas-i gálán történtek vizsgálatát még nem sikerült teljes körűen lezárni. A bizottság továbbá az orosz harcosnak a mérkőzésért járó, ám a balhé miatt eddig visszatartott pénzéről is döntést hozott – számolt be róla az ESPN.

 

Mint ismert,Habib Nurmagomedov a negyedik menetben fojtással kopogásra kényszerítette Conor McGregort a UFC könnyűsúlyú vb-címéért kiírt meccsen, így az ír úgy kapott ki négy menetben a Las Vegas-i MMA-gálán, hogy szinte esélye sem volt a győzelemre. Nurmagomedov a győzelem után kiugrott a ketrecből és verekedni kezdett, majd kis késéssel a ringben is kitört a káosz. Végül akkora volt a balhé, hogy eredményt sem mertek hirdetni, és inkább kivezették a két harcost.

A Nevada Állami Sportbizottság – október 15-i kezdettel – tíz napig, azaz az október 24-i ülésig ideiglenesen felfüggesztette a két sportolót (igaz, az íregészségügyi okok miattnovember 6-ig amúgy sem léphet a küzdőtérbe), ám a végleges döntést ezúttal sem sikerült meghozni, így a felfüggesztésüket egyhangúlag meghosszabbították. Az ESPN beszámolója szerint az illetékesek nincsenek határidőhöz kötve, de az év végéig mindenképp meg szeretnék hozni a végső döntést az ügyben.

A bizottság a Nurmagomedovnak a mérkőzésért járó, ám a balhé miatt eddig visszatartott pénzéről is döntést hozott, eszerint a szerződésben rögzített (de október 6-án befagyasztott) 2 millió dollár felét hamarosan átutalják az orosz harcosnak. A maradék egymillió dollárt továbbra is visszatartják. McGregor a mérkőzés után megkapta a neki járó 3 millió dollárt, így ő ebben a kérdésben nem volt érintett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik