Maccabi Játékok: kedden megnyitották a budapesti eseményt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.07.30. 23:01
null
A magyar csapat (Fotó: Dömötör Csaba)
Budapest számos pontján követhető minden idők legnagyobb magyarországi multisporteseménye, a 15. Európai Maccabi Játékok, amely a kedd esti megnyitóval hivatalosan is elkezdődött.

Látványos megnyitóval immár nemcsak a gyakorlatban, hivatalosan is elkezdődött Budapesten a 15. Európai Maccabi Játékok.

Az ünnepségre a játékok központi helyszínén, a Hidegkuti Nándor Stadionban került sor kedd este – viszont már az ünnepség előtt is izgalmas események történnek a Ludovika Campuson, a másik fő terepen, ahol nemcsak sport-, hanem kulturális rendezvényeket is tartottak.

Az MTK-stadionban nyitották meg a budapesti Maccabi Játékokat (Fotó: Dömötör Csaba)
Az MTK-stadionban nyitották meg a budapesti Maccabi Játékokat (Fotó: Dömötör Csaba)

A Sabbathsong Klezmer Band zsidó népzenével várta az érdeklődőket, majd a 65 éves hosszútávfutó, Hajdú Péter érkezett meg, aki tíz nap alatt Prágából Budapestre futott: az 533 km teljesítésével a 15. Európai Maccabi Játékok népszerűsítése a célja.

Utána a Ride4Solidarity motorosai jöttek meg, akik jelképesen az esemény előző helyszínét kötik össze a mostanival, vagyis Berlint Budapesttel: összesen 12 motoros vett részt Horváth József, a Maccabi VAC korábbi elnöke által szervezett úton. Ezután az összes résztvevő átvonult a megnyitó helyszínére, amelyen többek között Áder János köztársasági elnök, Motti Tichauer, az Európai Maccabi Szövetség elnöke és Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a játékok védnöki testületének vezetője is részt vett.

Dárdai Pál a német–argentin meccsel kezdett a Maccabi Játékokon (Fotó: Dömötör Csaba)
Dárdai Pál a német–argentin meccsel kezdett a Maccabi Játékokon (Fotó: Dömötör Csaba)

Eközben egy harmadik helyszínen, a labdarúgó-mérkőzéseknek otthont adó Lantos Mihály Sporttelepre látogatott Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya, a Hertha BSC volt vezetőedzője, aki a német küldöttség meghívottja: nos, az ifjúsági fiúknál „világrangadót” láthatott, hiszen Németország Argentínával meccselt az első fordulóban.

De nem csak a focilabda pattogott már kedden, hiszen másik tíz sportágban is elkezdődtek a küzdelmek az augusztus 7-ig tartó budapesti Európai Maccabi Játékokon, amely minden idők legnagyobb magyarországi multisportrendezvénye. 42 ország közel 2300 sportolója összesen 24 sportágban – ebből négy bemutató – versenyez nálunk, ami rekordrészvételnek számít az esemény kilencvenéves történetében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik