Lang: Tiszta küzdelmet!; Bogdán üzenete a karanténból

Vágólapra másolva!
2020.04.05. 23:20
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

Március közepén, amikor már látszott, mennyire súlyos a járványhelyzet, Lang Ádám úgy döntött, szerepet vállal a segítségnyújtásban. A magyar válogatott és az Omonia Nicosia 27 éves hátvédje a múlt héten egymillió forint értékben 15 táblagépet adományozott hátrányos helyzetű veszprémi, illetve győri családoknak, ezzel is segítve a magyarországi távoktatást. A futballista beszélt arról is, hogy noha az éllovas Omonia a legerősebb csapat a ciprusi első osztályban, nem érezné igazságosnak, ha úgy hirdetnének végeredményt, hogy nem fejezik be a bajnokságot.Március közepén, amikor már látszott, mennyire súlyos a járványhelyzet, Lang Ádám úgy döntött, szerepet vállal a segítségnyújtásban. A magyar válogatott és az Omonia Nicosia 27 éves hátvédje a múlt héten egymillió forint értékben 15 táblagépet adományozott hátrányos helyzetű veszprémi, illetve győri családoknak, ezzel is segítve a magyarországi távoktatást. A futballista beszélt arról is, hogy noha az éllovas Omonia a legerősebb csapat a ciprusi első osztályban, nem érezné igazságosnak, ha úgy hirdetnének végeredményt, hogy nem fejezik be a bajnokságot.

Március 27-én érkezett Skóciából Magyarországra Bogdán Ádám, aki azóta hatósági karanténban van. A skót Hibernian 32 éves, 20-szoros válogatott kapusa lapunknak elmesélte, hogy amióta itthon vannak, ki sem mozdultak a házukból, igaz, ki sem mozdulhattak. A rendőrök többször jártak náluk, s meggyőződtek arról, hogy otthon tartózkodik-e. Szerencséjük van, hiszen míg Edinburghban apartmanban élnek, Budapesten egy tágas ház az otthonuk. Mielőtt félbeszakadt volna a skót bajnokság, a kapus jó állapotban volt, közelített ahhoz, hogy hosszabb kihagyást követően újra pályára léphessen.

A Bohn SC 1926-ban alakult a Bohn téglagyár saját munkásaiból, első felszerelésüket a játékosok maguk vásárolták. Először környékbeli csapatokkal meccseltek, majd a csabai alszövetség II. osztályában indultak, ahonnan 1929-ben jutottak fel az első vonalba. Később a Bohn SC lett az első vidéki országos amatőr bajnok. A döntőben az ETO volt az ellenfele – Békéscsabán. Népsport mellékletünkből kiderül, a győriek aggódtak, hogy nem lesz elég néző, nem lesz nyereség, így nem kaphatják meg az útiköltséget, de aztán az MLSZ-ben meggyőzték őket, hogy játsszanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik