Küzdősport: hatalmas részvételi rekord a TEK gáláján

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.11.17. 20:17
Az eddigi részvételi rekord jelentősen megdőlt a Terrorelhárítási Központ (TEK) szervezésében szombaton hatodik alkalommal megrendezett budo- és küzdősportgálán.

Amikor szombat reggel Hajdu János, a TEK főigazgatója a BOK (volt Syma) Csarnokban megnyitotta a rendezvényt, már utalt rá, hogy idén új részvételi csúcs születik. Később az is kiderült, hogy a hat különböző stílusban – WKF-karate, K–1, kyokushin karate, dzsúdó, valamint grappling és combat grappling – összesen 376 versenyző adta le a nevezését, míg a korábbi években legfeljebb közel 300-an indultak. Az egész napos eseményen a rendvédelmi szervek dolgozói, valamint mentősök, katonák, tűzoltók és NAV-osok küzdöttek egymással.

„Ezek a srácok munka mellett sportolnak, s érdemesek arra, hogy évente egyszer színvonalas körülmények között és nagy közönség előtt mutathassák meg a tudásukat” – jelentette ki köszöntőjében Hajdu János.

A program délelőtt a selejtezőkkel indult, majd a délutáni döntőkre a nézők létszáma már megközelítette a kétezret. A finálék között látványos harcművészeti bemutatók – kempó, tékvandó, vusu, muay thai – szórakoztatták a közönséget. Az idei gála díszvendége a K–1-ben háromszoros szupernehézsúlyú profi világbajnok holland Remy Bonjasky volt, aki nagy népszerűségnek örvendett a nézők körében.

Az esemény három szakágban – WKF-karate, K–1 és kyokushin karate – része a BM pontszerző bajnokságának.

A nap folyamán küzdősportokkal kapcsolatos kiállítás és vásár is várta az érdeklődőket, míg az ingyenes rendezvényre kilátogatók adományaikkal a Bethesda Gyermekkórházat támogatták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik