Világszerte okoz bonyodalmakat a sportéletben is a koronavírus (Fotó: AFP)


ALPESI SÍ  
Az ausztriai Saalbach-Hinterglemmben rendezték azt a férfi lesikló és szuperóriás-műlesikló versenyt is az alpesi sízők világkupa-sorozatában, amelyre eredetileg Peking közelében, a 2022-es téli olimpia helyszínén került volna sor.

ASZTALITENISZ
Elhalasztották a csapat-világbajnokságot, amit március 22-től 29-ig rendezték volna a dél-koreai Puszanban.

ATLÉTIKA
Egy évvel elhalasztották, így csak 2021-ben kerül sor a márciusra tervezett fedett pályás atlétikai-világbajnokságra, amelynek Nancsing lesz a házigazdája. Egyben törölték a fedett pályás Ázsia-bajnokságot, amelyet Hangcsouban rendeztek volna.

A Tokió Maratont elővigyázatosságból amatőr futók nélkül rendezik meg, így az eredetileg tervezett több mint 38 ezres résztvevői létszám helyett mindössze bő 200-an vághatnak neki a távnak a japán fővárosban.

BIRKÓZÁS
Kína, a Koreai NDK és Türkmenisztán sem vesz részt Új-Delhiben az Ázsia-bajnokságon.

GOLF
A női golfozók legrangosabb sorozatának (LPGA) hajnani, pattajai és szingapúri tornáját törölték, és több más tornához hasonlóan elhalasztották – két hónappal – a PGA Tour kínai rajtját, illetve lerövidítették a sorozatot. Egy másik versenysorozat, az Asian Tour sencseni és Kuala Lumpur-i állomását is elhalasztották.

GYEPLABDA
Nem játsszák le Kína és Ausztrália egymás elleni mérkőzéseit márcisuban a Hockey Pro League-ben.

HETES RÖGBI
Áprilisról októberre tolták a World Rugby Sevens Series szingapúri és hongkongi állomását.

FORMULA–E
Törölték a március 21-i futamot, amelyre a kínai Szanjában került volna sor.

FORMULA–1
Elmarad az április 19-re tervezett Kínai Nagydíj, amelyet egy későbbi időpontban pótolnak Sanghajban, amikorra javulnak a körülmények.

KOSÁRLABDA
A kínai Fosan helyett Belgrádban rendezték meg az ötkarikás kvalifikációs tornát. Később kerül sor az Ázsia Kupa-selejtezőre, amelyen Japán Csibában látná vendégül Kínát.

Az olasz Schio semleges helyszínen, Ljubljanában rendezte volna a Sopron elleni csoportmeccsét a női Euroligában, de a magyar bajnoki címvédő nem utazik el a szlovén fővárosba.

LABDARÚGÁS
Elhalasztották az ázsiai Bajnokok Ligájában azokat a találkozókat, amelyekben kínai együttesek érintettek, a dél-koreai csapatok mérkőzéseit pedig zárt kapuk mögött játsszák. A járvány gócpontjában, Vuhanban került volna sor egy női olimpiai selejtezőtornára Kína, Ausztrália, Tajvan és Thaiföld részvételével, amelyet Ausztráliába helyeztek át. A kínai csapat továbbjutott, de a rájátszásban a Dél-Korea elleni párharcának hazai meccsét is Sydneyben rendezik.

Kínában elhalasztották a bajnokikat az összes labdarúgóligában, Dél-Koreában pedig hetekkel később kezdődik az idény az élvonalban. A kínai férfiválogatott Maldív-szigetek és Guam elleni világbajnoki selejtezőit a thaiföldi Buriramban játsszák, zárt kapuk mögött.

A Vietnámba tervezett februári nemzetközi találkozókat mind más országban, Mianmarban és a Fülöp-szigeteken játsszák le. Az Ázsia Kupában két hónappal elhalasztották a keleti zóna csoportmeccseit.

A Japán Labdarúgó Liga elhalasztott hét kupatalálkozót, és március közepéig az összes hazai futballmérkőzést elnapolja.

Négy olasz élvonalbeli meccs elmaradt az előző fordulóban, a közeljövőben pedig nézők nélkül rendezhetik a meccseket a járványtól érintett területeken. Csütörtökön ugyancsak zárt kapuk mögött játsszák az Európa-ligában az Internazionale–Ludogorec találkozót.

MMA
Zárt kapuk mögött rendezik a sorozat szingapúri gáláját.

ÖTTUSA
A kínai Hsziamen helyett a mexikói Cancúnban kerül sor májusban az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

TENISZ
A Fed-kupa Ázsia-Óceánia I-es csoportjának vetélkedéseit a kínai Tungkuanból a kazah fővárosba szerették volna áthelyezni, de Nur-Szultan nem vállalta a rendezést. A kínai férfi válogatott játék nélkül veszítette el a Románia elleni párharcát a Davis-kupa I-es világcsoportjában, miután a járvány kapcsán életbe lépett korlátozások miatt nem tud elutazni Romániába.

A hsziani női tenisztornát április 13–19. helyett várhatóan az év második felében rendezik meg.

TOLLASLABDA
A február végi hajnani Kína Masters viadalt elhalasztották, miután több játékos visszalépett. A Nemzetközi Tollaslabda Szövetség (BWF) ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az Ázsia-bajnokságot meg tudják majd rendezni Vuhanban április második felében. Kína és Hongkong válogatottjai nem indultak a manilai csapat Ázsia-bajnokságon.

TORNA
A kínai válogatott kihagyta a melbourne-i világkupa-viadalt.

ÖKÖLVÍVÁS
Vuhan helyett a jordániai Ammanban rendezik meg Ázsia és Óceánia olimpiai selejtezőit márciusban.

RÖPLABDA
A Jangcsouba tervezett strandröplabda-tornát, amelyet áprilisban rendeztek volna, a tokiói olimpia utánra halasztották.

SÚLYEMELÉS
Kazahsztán helyett – az ország korlátozta a ki- és beutazást Kínával, valamint a vele szomszédos országokkal szemben – Üzbegisztánban rendezik meg a súlyemelők Ázsia-bajnokságát április 16-tól 25-ig.