Koronavírus: a teniszezők teljes füves pályás szezonját törölték

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.03. 12:39
A koronavírus-járvány miatt továbbra is folyamatosak a halasztások és a törlések a nemzetközi sportéletben, ami jelentősen átalakítja a versenynaptárt.  

A wimbledoni tenisztorna törlése után egy nappal az ATP és a WTA a teljes füves pályás szezont kihúzta a versenynaptárból, így leghamarabb július 13-tól folytatódhat a nemzetközi teniszidény. A férfitornákat szervező ATP, illetve a női sorozatot lebonyolító WTA honlapjának csütörtöki tájékoztatása szerint a férfiak biztosan nem lépnek pályára júniusban 's-Hertogenboschban, Stuttgartban, a londoni Queen's Clubban, Halléban, Mallorcán és Eastbourne-ben, míg a nők nem gyűjthetnek pontokat 's-Hertogenboschban, Nottinghamben, Birminghamben, Berlinben, Eastbourne-ben és Bad Homburgban.az ATP és a WTA a teljes füves pályás szezont kihúzta a versenynaptárból, így leghamarabb július 13-tól folytatódhat a nemzetközi teniszidény. A férfitornákat szervező ATP, illetve a női sorozatot lebonyolító WTA honlapjának csütörtöki tájékoztatása szerint a férfiak biztosan nem lépnek pályára júniusban 's-Hertogenboschban, Stuttgartban, a londoni Queen's Clubban, Halléban, Mallorcán és Eastbourne-ben, míg a nők nem gyűjthetnek pontokat 's-Hertogenboschban, Nottinghamben, Birminghamben, Berlinben, Eastbourne-ben és Bad Homburgban.

A tokiói olimpia jövő nyárra halasztása után a Világjátékok szervezői bejelentették: az eredetileg 2021. július 15. és 25. közé kitűzött eseményt egy évvel elhalasztják, és 2022. július 7. és 17. között rendezik meg az egyesült államokbeli Birminghamben. Az eseményen 33 sportág nem olimpiai számainak képviselői szerepelnek, több mint 100 országból összesen mintegy 3600 sportoló vesz részt a megméretésen.

Az Európai Röplabdaszövetség a honlapján azt közölte, hogy a nehéz helyzetre tekintettel nem várja meg az idény hivatalos végét, hanem már most folyósítja az európai kupaküzdelmekben érintett kluboknak járó pénzdíjat. Összesen 2.6 millió eurót utaltak az együtteseknek, a pénzdíjból magyar részről a Bajnokok Ligája főtábláján hat vereséggel záró Vasas Óbuda részesült.

A harmadik forduló mérkőzéseivel a hét végén, péntektől folytatódik a fehérorosz labdarúgó-bajnokság – írta csütörtökön a Szport-Ekszpressz. A moszkvai sportújság hírében a belorusz szövetség sajtótitkárának kijelentésére hivatkozott. Alekszej Alejnyik azt közölte az orosz lappal: semmiféle döntés nincs arról, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztenék a bajnokságot. Az utóbbi napokban ugyanakkor a fehérorosz futballklubok képviselői és szurkolók sorra aggodalmukat fejezték ki a világjárvány kiváltotta helyzettel kapcsolatban, és azt mondták, hogy félnek a szezon folytatásától.

A Dán Labdarúgó-szövetség szerint a tervezettnél egy évvel később, 2022-ben rendezik meg a női Európa-bajnokságot. A szervezet közölte: a 16 csapatos torna halasztásáról az európai szövetség (UEFA) már megállapodott a tagszervezeteivel, valamint a házigazda angolokkal. Ennek ellenére a hivatalos bejelentés még nem történt meg.

A görög labdarúgó-bajnokságban érdekelt klubok vezetői csütörtöki videokonferenciájukon úgy határoztak, hogy a pontvadászatban elrendelt szünetet április 24-ig meghosszabbítják, és az új határidő lejárta előtt döntenek majd az idény esetleges idő előtti lezárásáról. A beszélgetésen a Panathinaikosz vezetősége már most az élvonalbeli küzdelmek befejezését szerette volna elérni, de az elképzelést csak három másik egyesület támogatta, a döntéshez pedig egyhangú megegyezésre lett volna szükség. A bajnoki tabellát az Olympiakosz 14 pontos előnnyel vezeti a PAOK előtt.

Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Ottawa Senators újabb négy tagjáról derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal. A klub nem közölte, hogy játékosok, a szakmai stáb vagy a kiszolgáló személyzet tagjai érintettek-e. A kanadai fővárosi klubnál korábban két sportolóról derült ki, hogy megbetegedtek.

A 2021 júniusára tervezett Maccabi Világjátékok szervezői csütörtökön bejelentették, hogy az eseményt elhalasztják, és így arra majd csak 2022 júliusában kerül sor Izraelben. A közel 10 ezer zsidó sportolót felvonultató rendezvényen 2017-ben több mint 80 ország versenyzői mérték össze tudásukat 40 sportágban.

Nem rendezik meg május 16. és 24. között Balatonfüreden a szkander Európa-bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik