Koronavírus: a Liverpool sem veszi igénybe a kormányzati támogatást

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.07. 14:22
Kedden is további halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sportvilágban a koronavírus-járvány miatt. Lássuk a legfrissebb híreket!

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) tovább halasztotta az eredetileg márciusra, majd júniusra kiírt csapat-világbajnokságot, amelynek a dél-koreai Puszan a házigazdája. Az új lehetséges dátum szeptember 27. és október 4., de az ITTF azt közölte, hogy folyamatosan vizsgálja a rendezés körülményeit. Ha valóban ebben az időpontban kerül majd sor a vb-re, akkor szoros lesz a program, az egyéni Európa-bajnokságot ugyanis – jelen állás szerint – szeptember 15-20-án bonyolítják le Varsóban.Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) tovább halasztotta az eredetileg márciusra, majd júniusra kiírt csapat-világbajnokságot, amelynek a dél-koreai Puszan a házigazdája. Az új lehetséges dátum szeptember 27. és október 4., de az ITTF azt közölte, hogy folyamatosan vizsgálja a rendezés körülményeit. Ha valóban ebben az időpontban kerül majd sor a vb-re, akkor szoros lesz a program, az egyéni Európa-bajnokságot ugyanis – jelen állás szerint – szeptember 15-20-án bonyolítják le Varsóban.

A videobírós asszisztens nélkül rendezhetik az olasz labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit, amennyiben folytatódik a szezon. Az olasz játékvezetők szövetségének elnöke szerint az eddigi körülmények nem lesznek megfelelőek, ugyanis kollégái sok helyen szűk térben, vagy éppen egy furgon hátuljában ülve dolgoznak, emiatt az alkalmazottak nem tudják tartani a szükséges másfél, kétméteres távolságot egymástól. Marcello Nicci abban bízik, tudnak részükre megfelelő méretű és jól fertőtlenített helyiségeket biztosítani, máskülönben nem fogják felvenni a munkát.

Az amerikai IndyCar autós versenysorozat szervezői törölték a május végi detroiti versenyhétvégét, melyen két futamot rendeztek volna. Jelen állás szerint a szezon így június 6-án kezdődik a Texas Motor Speedwayen. Korábban már a legendás indianapolisi 500 mérföldes versenyt is október 3-ra kellett halasztani, a sorozat történetében először. Az idény, mely március 15-én indult volna, eredetileg 15 versenyből áll, az új tervek szerint ha el tudják kezdeni, több helyszínen két futamot is rendeznek majd.

A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) vezetése úgy határozott, hogy a járvány miatt elhalasztja az edzőtáborok kezdetét. A liga közölte, a játékosszakszervezettel együtt azon vannak, hogy mindenki számára megfelelő tervet dolgozzanak ki a folytatást illetően. Hétfőn azok a csapatok kezdhették volna el a közös munkát, ahol új vezetőedzőt neveztek ki a holtidényben. Ez jelenleg öt klubot érint: a Carolina Panthers, a Dallas Cowboyst, a Washington Redskinst, a Cleveland Brownst és a New York Giantset. Az együttesek így várhatóan videokonferenciákkal kezdik meg az új szezont, mivel az edzőközpontok zárva vannak.

A Manchester City után a Liverpool labdarúgócsapata is jelezte, nem veszi igénybe a járvány miatt igényelhető kormányzati támogatást munkavállalói számára, így továbbra is teljes egészében ők fizetik a dolgozók járandóságát.

Az ATP és a WTA vezetői közölték, együttműködnek majd, amikor mérlegelni fogják, miként szervezzék át a tenisz nemzetközi versenynaptárát a járvány után. Felvetődött a szezon meghosszabbítása, így november után pótolnának néhányat az elhalasztott tornák közül. A férfiak és a nők versenyei is felfüggesztették július 13-ig, a cél mindkét nem esetében az, hogy a lehető legtöbb tornát rendezzék meg idén.

A brazil sportbíróság közölte, hogy a labdarúgóklubokat sújtó pénzbüntetésekkel részben vagy egészben a koronavírus elleni küzdelmet kell támogatni. A játékosok fegyelmi ügyeiben a bírságok 90 százalékát, a késve kezdett mérkőzések miatt kiszabott büntetéseknek viszont a teljes összegét kórházaknak adják. Minden klub választhat egy helyi intézményt, amelyet ilyen módon támogat. Jelenleg 77 fegyelmi ügy van folyamatban a brazil labdarúgó-szövetségeknél, amelyek kivétel nélkül félbeszakították bajnokságaikat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik