Megtiltották a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket a koronavírus miatt, jönnek a zárt kapus meccsek – a szerdai hírek

Vágólapra másolva!
2020.03.11. 10:25
null
Már a zárt kapus rendezés sem biztos... (Fotó: Török Attila, archív)
Európa és a világ különböző pontjairól érkeznek híradások a koronavírus miatt zárt kapussá tett, elhalasztott vagy épp törölt sporteseményekről. Alábbi hírfolyamunkban minden nap összeszedjük a legfontosabb híreket és tudnivalókat. Íme, a szerdai legfontosabb hírek!

A FONTOSABB SZERDAI ESEMÉNYEK

Tilos 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényt tartani
Döntött az MLSZ, itthon is zárt kapusak lesznek a meccsek
Elhalasztották a spanyol Király-kupa áprilisi döntőjét is
Elhalasztották a Fed-kupa budapesti döntőjét is
A Roma és az Inter Európa-liga-meccsét is elhalasztották
Az eredeti időpontban, de zárt kapus lesz a női kézilabda olimpiai selejtezőnk
Az Erste Ligát is befejezik a koronavírus miatt

A FONTOSABB KEDDI ESEMÉNYEKRŐL ITT OLVASHAT!

Szerdán délután sajtótájékoztatót tartott a kormányüléséről Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki ismertette: a magyar kormány a rendszerváltás óta példátlan döntéseket hozott a koronavírus-járvány miatt.

„A diagnosztizált egyedi betegek száma hazánkban egyre nő, csoportos gócok is kialakulhatnak. A kormány célja a megelőzés érdekében mindent megtenni, ezért az operatív törzs és a Belügyminiszter javaslatára a kormány rendkívüli jogrendet és vészhelyzetet hirdet ki. A legfontosabb intézkedések: Olaszországgal, Kínával, Dél-Koreával és Iránnal szemben ma éjféltől beutazási tilalmat vezetünk be, ezen országok állampolgárai nem léphet be Magyarország területére. A magyar állampolgárok 14 napos hatósági karantén után léphetnek be. Az egyetemi oktatást távoktatás keretein belülre korlátozzuk. A 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket megtiltjuk.”

Utóbb újságírói kérdésre Gulyás miniszter kifejtette, ez az ő olvasatában gyakorlatilag zárt kapus sportrendezvényeket jelent.

Így érintheti a járvány a hazai sportéletet. Összeállításunk itt.

Tegnapi hírfolyamunk ide kattintva elérhető. >> ITT<<

A modul betöltése néhány másodpercet igénybe vehet...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik