Költségvetés: nő a sport és a szabadidős tevékenységek támogatása

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.13. 19:04
Továbbra is fontos feladatnak tartja a kormány a sport és a szabadidős tevékenységek támogatását, amelyre a jövő évi költségvetési javaslatban többet szán, mint az ideiben.

A 2019-es költségvetési törvényjavaslatból – amelyet szerda délután tettek közzé az Országgyűlés honlapján – kiderül, hogy a jövő évi előirányzat a sportra és szabadidős tevékenységekre, szolgáltatásokra összesen 307 milliárd forint, a tervezett büdzsé 1.5 százaléka, szemben az idei 224 milliárddal, amely 1.2 százalékot jelent.

A javaslatban a legnagyobb tételt a Nemzeti Olimpiai Központ beruházásának támogatása jelenti: a tervek szerint erre 88.7 milliárd forint jut.

A jövőre Budapesten sorra kerülő Maccabi Európa Játékokra sportinfrastruktúra-fejlesztés címén 14.4 milliárd, míg a megrendezés támogatására további 0.9 milliárd forintot különítenek el.

A Nemzeti Sportközpontok működésére és beruházásaira 15.1 milliárd juthat. Nagyobb tétel a költségvetésben a Hungaroring Sport Zrt. (13.5 milliárd forint), az infrastrukturális fejlesztésekre fordítható Kemény Ferenc Program (9.6 milliárd forint) támogatása, valamint a Bozsik-stadion létesítményfejlesztése (3.4 milliárd forint). Az Országos Sportegészségügyi Intézet 6.8 milliárd forintos központi támogatásra számíthat.

Az utánpótlás-nevelési feladatokra 2.4 milliárd, sportági fejlesztésekre 12.4 milliárd forint jut. A 16 kiemelt sportág sportlétesítményfejlesztését a tervek szerint több mint 7.7 milliárd forinttal segíti a büdzsé.

A jövő évi költségvetési törvényjavaslat zárószavazása július 20-án lesz a Parlamentben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik