Kitüntetés: csaknem 100 egyetemi sportolót díjaztak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.11.22. 18:20
Csaknem száz egyetemista sportolót, köztük olimpiai és világbajnokokat díjaztak  a Testnevelési Egyetemen, Az év egyetemi sportolója elnevezésű csütörtöki gálán.
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Földi Imre)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Földi Imre)

 

Az ünnepeltek a pjongcsangi téli olimpián, a különböző sportági világversenyeken, továbbá az egyetemi világversenyeken – európai egyetemi játékokon, illetve a sportági egyetemi világbajnokságokon – nyújtottak kimagasló teljesítményt.

„Önök kiemelkedő eredményt értek el két olyan területen, amelyek életünk legjobb befektetései, ezek a sport és a tanulás” – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, majd kiemelte, hogy a versenysport egyre nagyobb kihívás elé állít mindenkit, ezért a napi edzések után még nagyobb terhelést jelent a tanulás, a szellem edzése.

„Legyenek büszkék arra, hogy máris példaként állíthatók a jövő generációi elé” – folytatta, egyúttal köszönetet mondott a szülőknek, edzőknek és a tanároknak, akik „segítik a diákok kettős pályáját”.

A díjazottak között volt Burján Csaba és Knoch Viktor olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó, valamint Kovács Sarolta és Földházi Zsófia csapatban világ- és Európa-bajnok öttusázó.

Csaknem 100 egyetemi sportolót díjaztak a Testnevelési Egyetemen (Fotó: Földi Imre)
Csaknem 100 egyetemi sportolót díjaztak a Testnevelési Egyetemen (Fotó: Földi Imre)


Az eseményen elismerésben részesültek a hazai öttusa és kajak-kenu egyetemi világbajnokság szervezői, köztük Bretz Gyula és Kármán Sándor, az öttusaszövetség elnöke, illetve versenyigazgatója, Horváth József, az öttusa-vb-nek otthont adó Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) főtitkára, illetve Patyi András, a NKE korábbi rektora, valamint Schmidt Gábor, a kajak-kenu szövetség elnöke és Szalay Ferenc, a vb-helyszín Szolnok polgármestere.

Az év legsportosabb egyeteme díjat vehettek át a Pécsi Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Egyetem és az Eötvös József Főiskola képviselői.

A magyar egyetemi-főiskolai országos bajnokság pontversenyében a Testnevelési Egyetem végzett az élen, megelőzve a Kaposvári Egyetemet és az Eszterházy Károly Egyetemet.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség támogatásáért Braun Márton, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója részesült elismerésben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik