Kick-box vb: méltó zárás, Veres, Mórádi, Habash és a csapat is világbajnok!

KOHÁN GERGELYKOHÁN GERGELY
Vágólapra másolva!
2017.11.11. 22:55
null
Összesen 15 aranyéremmel zárt a magyar csapat a budapesti vb-n (Fotó: Török Attila)
Címkék
A szombat esti gálán újabb magyar aranyérmek születtek: Veres Roland két nap alatt harmadik, Mórádi Zsolt összesen kilencedik(!) világbajnoki címét szerezte a BOK-csarnokban. Habash Antoine-nak is összejött a címvédés K–1-ben, és a mieink a végén még a csapatversenyt is behúzták az osztrákok ellen!

 

Tényleg erre várt mindenki: szombat este olyan show-t kerekítettek a BOK-csarnokba a budapesti kick-box-világbajnokság záró napjára, hogy arra mindenki csak csettintett – méltó lezárása volt ez a sportág eddigi legnagyobb szabású világeseményének. Egyetlen tatami és ring állt az aréna közepén, szépen megvilágítva, ahogy kell, hamisítatlan versenyhangulatban küzdhettek meg egymással a felek az utolsó hat döntőben.

Ebből öt fináléban ráadásul magyar versenyző is érdekelve volt (plusz még a csapatdöntő), így a hazai csapatnak minden esélye megvolt, hogy még tovább tündököljön saját közönsége előtt, s az eddigi 11 aranyhoz vasárnap hozzápakoljon még néhányat.

Sikerült!

Berki Károly kezdésként ugyan még nem bírt Ivan Tkacsenkóval a full contactosok királykategóriájában, de így is minden dicséretet megérdemel (sokat elmond, hogy az ukrán óriás sántikálva érkezett a díjátadóra), ezt követően viszont újabb magyar aranyéremnek örülhetett a publikum. Veres Roland szenzációs: a sportág egyik legnagyobb hazai tehetségét a pointfighting döntőjében sem tudta megállítani az orosz Rafael Aiszov, így azt követően, hogy szombaton rövid egymásutánban két vb-címet is szerzett, egy nappal később összejött a triplázás! „Nagyon boldog vagyok, erre készültem, ezért dolgoztam annyit – két nap alatt három egyéni vébé-címet nyertem, ráadásul hazai közönség előtt, ez tényleg elmondhatatlan…!”

Full-contactban a 67 kilós világbajnoknak, Görbics Gábornak ezúttal nem sikerült a címvédés, a kazah Nurszultan Hasszanov egyértelmű meccsen győzte le 3:0-ra. Következett azonban az elnyűhetetlen Mórádi Zsolt, akit valóban nem lehet megverni: nyolcszoros világbajnok klasszisunk ezúttal sem akadt legyőzőre pointfightingban, bár az ír Robbie McMenamy elleni fináléja – akivel előző három vb-döntőjét is vívta – nagyon szoros csatát hozott, Mórádi 8:6 arányban diadalmaskodott, természetesen újabb rekordot jelentő kilencedik egyéni, egyben első hazai vb-címét bezsebelve ezzel! „Nagyon készültem, hogy végre itthon is ünnepelhessek, hiszen a legutóbbi hazai rendezésű világbajnokságon, 2005-ben, Szegeden >>csak<< egy bronzérem jött össze. A meccs előtt volt egy kis ijedtség, mert a délelőtti csapat-selejtezők során kaptam egy rúgást a bordámra, meghúzódott a bordaközi izmom, és még fél órával a meccs előtt is injekciózott az orvos, de szerencsére nem éreztem, így sikerült legyőznöm ezt az ír srácot, akivel már úgy ismerjük egymást, akár a tenyerünket!”

Az i-re a pontot Habash Antoine tette fel a ringben: a magyar K–1-klasszis 3:0-ra győzte le a mexikói David Martínezt, még szebbé varázsolva ezzel a hét zárását magyar szempontból. „Ritkán tudok itthon versenyezni, általában járom a világot, ezért duplán örülök annak, hogy most hazai közönség előtt tudtam megvédeni a címemet, ráadásul másodszor! Itt vannak a barátaim, a szeretteim, több mint ötvenen jöttek el nekem szurkolni, hihetetlenül jó érzés!”

És hogy tényleg minden kerek legyen, záróakkordként a mieink a csapatversenyt is behúzták: a Kondár Anna, Veres Roland, Veres Richárd, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián összetételű csapat 14:8-ra diadalmaskodott az osztrákok ellen, Veres Roland és Mórádi így végül negyedik, illetve tizedik vb-címét is megszerezte gyors egymásutánban!

A magyar válogatott így szenzációs szerepléssel, összesen 15 aranyéremmel zárta a hazai rendezésű, budapesti világbajnokságot.

KICK-BOX VILÁGBAJNOKSÁG, A SZOMBATI MAGYAR DÖNTŐK
Pointfighting, 57 kg: Veres Roland–Ajszov (orosz) 15:8
Pointfighting, 84 kg: Mórádi Zsolt–McMenamy (ír) 8:6
Light-contact, 65 kg: Miskolczi Anett–Korkmaz (német) Korkmaz betegség miatt visszalépett
Full-contact, 67 kg: Görbics Gábor–Kasszanov (kazah) 0:3
Full-contact, +91 kg: Berki Károly–Tkacsenko (ukrán) 0:3
K1, 63.5 kg: Habash Antoine–Martinez (mexikói) 3:0
Pointfighting, csapat: Magyarország–Ausztria 14:8

A MAGYAR ÉRMESEK
ARANYÉRMESEK

Veres Roland (pointfighting, 57 kg)
Veres Richárd (pointfighting, 63 kg)
Mórádi Zsolt (pointfighting, 84 kg)
Jároszkievicz Krisztián (pointfighting, +94 kg)
Murvai Lívia (pointfighting, 50 kg)
Kondár Anna (pointfighting, +70 kg)
Veres Roland (light-contact, 57 kg)
Busa Gabriella (light-contact, 50 kg)
Miskolczi Anett (light-contact, 65 kg)
Veres Roland (kick-light, 57 kg)
Busa Gabriella (kick-light, 50 kg)
Hanicz Nelly (kick-light, 55 kg)
Miskolczi Anett (kick-light, 65 kg)
Habash Antoine (K1, 63.5 kg)
Pointfighting csapat (Veres Roland, Veres Richárd, Mórádi Zsolt, Jároszkievicz Krisztián, Nagy Henrietta, Kondár Anna)
EZÜSTÉRMESEK
Hanicz Nelly (pointfighting, 55 kg)
Vida Balázs (light-contact, +94 kg)
Zsarkó Dániel Péter (kick-light, 74 kg)
Vida Balázs (kick-light, +94 kg)
Nagy Rita (kick-light, 60 kg)
Görbics Gábor (full-contact, 67 kg)
Berki Károly (full-contact, +91 kg)
BRONZÉRMESEK
Bálint Zoltán (pointfighting, 89 kg)
Rohonczi Jenő (pointfighting, 94 kg)
Zsarkó Dániel Péter (light-contact, 74 kg)
Kis Balázs (kick-light, 84 kg)
Bordás Annamária (full-contact, 56 kg)
Zsiga Melinda (low-kick, 52 kg)
Lehota Krisztina (low-kick, 60 kg

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik