Kerekesszékes vívó-vk: Veres remekelt, arany- és bronzérmet nyert Sao Paulóban

Vágólapra másolva!
2019.05.25. 11:12
Az egyéni versenyek után már biztos, legalább két éremmel, egy arannyal és egy bronzzal jöhet haza a brazíliai paralimpiai kvalifikációs világkupa-versenyről Veres Amarilla. A BVSC vívója a rögtön az első versenynapon megállíthatatlan volt és a női párbajtőrözők (A kategória) közt első helyen zárt. A döntőben honfitársát, Krajnyák Zsuzsannát nagy csatában, 15:13-ra győzte le. Másnap újabb „magyar csata” várt Veresre, a kardvívók (A kategória) negyeddöntőjében Hajmási Évát múlta felül 15:10-re.

„Mindig csapattárs és honfitárs ellen a legnehezebb vívni. Nem is feltétlenül sportszakmai, sokkal inkább érzelmi okokból – idézte fel a két asszót Kovács Iván és Bódy István tanítványa. – Mindenki azt szeretné, ha a csapattársa a lehető legjobb eredményt érné el, erre egymás ellen kell küzdenetek. Ez most mind a két nap megtörtént.”„Mindig csapattárs és honfitárs ellen a legnehezebb vívni. Nem is feltétlenül sportszakmai, sokkal inkább érzelmi okokból – idézte fel a két asszót Kovács Iván és Bódy István tanítványa. – Mindenki azt szeretné, ha a csapattársa a lehető legjobb eredményt érné el, erre egymás ellen kell küzdenetek. Ez most mind a két nap megtörtént.”

Az újabb döntő viszont nem jött össze, a későbbi ezüstérmes, ukrán Morkvics 15:13-ra legyőzte Verest az elődöntőben, aki így harmadik lett ebben a kategóriában.

A Career Sport menedzseltje így sem volt elégedetlen, hozzátette: előzetesen csak az volt a célja, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtse mindkét kategóriában.

„Mivel a selejtező után első számú kiemelt voltam, így a főtáblán nem kellett vívnom az első körben. A legjobb tizenhat között viszont már nagyon sűrű a mezőny, nincs könnyű ellenfél, mindegy, milyen ágra kerül az ember. Mindenki a tokiói kvalifikációra koncentrál, ennek megfelelően nagyon felkészült.”

Nemcsak Veres Amarilla szerepel remekül Sao Paulóban. Az egyéni versenyek után a magyar csapat összesen hét éremnél jár, Krajnyák Zsuzsanna tőr (A) egyéniben, Osváth Richárd férfi kard (A) egyéniben lett első helyezett.

Hétvégén a csapatversenyekkel folytatódik a brazíliai világkupa-állomás programja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik