Kerekesszékes vívó-vb: Krajnyák újabb aranyérmet nyert

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.08. 20:40
Krajnyák Zsuzsanna a párbajtőr után tőrben is aranyérmet nyert a római kerekesszékes vívó-világbajnokságon. Ugyanebben a számban Hajmási Éva második lett, akárcsak férfi kardban Osváth Richárd.

Krajnyák az A sérültségi kategória szerdai versenyében a legjobb 16 között grúz ellenfelet győzött le magabiztosan, majd az olasz színekben szereplő Andrea Mogosnál három tussal bizonyult jobbnak a negyeddöntőben. A fináléért az orosz Alena Jevdokimova ellen nyert 15–13-ra, a döntőben pedig csapattársát, Hajmási Évát múlta felül 15–7-re. Utóbbi az ezüstéremig dél-koreai, ukrán és többszörös paralimpiai bajnok hongkongi vívót győzött le – a viadal honlapja szerint.

A paralimpiai ezüst- és bronzérmes, 38 éves Krajnyák előzőleg 2002-ben és 2011-ben volt egyéniben világbajnok, Rómában pedig keddi győzelme után már a második egyéni diadalát aratta.

A tavalyi, riói paralimpián tőrben és kardban is ezüstérmes Osváth is közel állt a duplázáshoz, a keddi tőr győzelmét követően szerdán kardban második lett az A kategóriában. Orosz és ukrán ellenfelét simán megverte, a negyeddöntőben a francia Ludovic Lemoine-t 15–11-re győzte le, akárcsak egy fordulóval később a görög Vaszileiosz Ntuniszt. A döntőben aztán az orosz Makszim Saburovtól egyetlen tussal, 15–14-re kapott ki.

A női tőrözők B kategóriájában Dani Gyöngyi hatodik lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik