Képgaléria: kéz a darálóban? Neves sportolók a kolbászfesztiválon

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2017.10.23. 17:19
Idén a Nemzeti Sport is aktívan részt vett a 21. Csabai kolbászfesztiválon, munkatársunk a gátfutó Baji Balázs meghívására a Mangalica Ninja csapat tagjaként indult a kolbásztöltő versenyen. De az is gyorsan kiderült, hogy Békéscsaba nemcsak kolbász-, hanem sportfőváros is.
A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
A GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

A 21. Csabai kolbászfesztiválra a Nemzeti Sport két napra a megyeszékhelyre költözött, ahol a szerkesztőség csapata bronzéremmel hangolt az esemény futballtornáján, a 4. Kolbász-kupán, majd részt vett a hagyományos kolbásztöltő versenyen. Munkatársunk a gátfutó Baji Balázs meghívására a Mangalica Ninja csapatának tagja volt, amelynek motorja többek között Baji bátyja, Bence, Prekop Győző és Földi Bálint egykori válogatott párbajtőrvívók, de rendszeres tagja edzője, ifjabb Tomhauser István és egykori edzőpartnere és riválisa, az Európa-bajnoki bronzérmes gátfutó, Kiss Dániel is. Ez a gárda egyébként 2011-ben egyszer már megnyerte a versenyt, de nemcsak ezért van múltja, hanem mert a háttérben ott van Balázs édesapja, Baji Lajos is, aki csapatával megnyerte az első, 1997-es kolbászfesztivált.

A kézilabdacsarnok melletti sátorban hétszázötven csapat mérte össze tudását, több száz asztalon vágták és darálták a húst, gyúrták és töltötték a kolbászt. A Ninják asztala mellett egy komplett hölgycsapat öltözött Csárdáskirálynő-jelmezbe, a több tízezer látogató sokszínű kavalkádja utánozhatatlan hangulatot varázsolt a négynapos fesztiválra.

Viszont kolbászfesztivál ide vagy oda, Békéscsaba azért bizonyította, hogy igazi sportváros. Feltűnt a női kézilabdacsapatot vezető Skaliczki László és fia, ifjabb Skaliczki László, a klub három játékosa, Walfisch Mercédesz, Mihálffy Adrienn és Farkas Kata. A versenyen zsűritag volt az olimpiai bronzérmes súlylökő, Márton Anita, indult a háromszoros olimpiai és világbajnok kajakos, Kammerer Zoltán is, és az országos bajnok Gregor László vezetésével feltűntek a Békéscsabai Atlétikai Club mezei ligára készülő atlétái is, valamint a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik