Karate: összkorosztályos kjokusin-világbajnokság lesz Szentesen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.03.23. 11:56
Több mint harminc ország fiatal versenyzőinek részvételével összkorosztályos kjokusin karate világbajnokságot rendeznek Szentesen június 23-án – jelentette be Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője pénteken az alföldi városban.

A verseny fővédnöke az eseményt bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a világbajnokság sportértéke mellett a város ismertsége és idegenforgalma szempontjából is fontos rendezvény.

A megméretés főszervezője Brezovai Sándor, akinek tanítványai 2012 óta csaknem száz világbajnoki érmet szereztek. A kétszeres Európa-bajnok, hetedik danos mester elmondta, a fiatal oroszlánok világbajnoksága (Wakajshishi Sekaitaikai) nevet viselő versenyen várhatóan hat-hétszáz induló vesz részt. Európa mellett Ázsiából – köztük Japánból, a sportág szülőhazájából –, valamint Ausztráliából és Új-Zélandról is érkeznek Szentesre versenyzők.

A Magyar Karate-szakszövetség eddigi legnagyobb, legrangosabb sportversenyén a 45-50 hazai klub képviselteti magát – közölte a szakember.

A világbajnokságon gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és U25-ös korosztályban mérik össze erejüket és tudásukat az indulók küzdelem (kumite) és formagyakorlat (kata) kategóriában. A kiütéses küzdelmek időtartama korosztályok szerint változik. A fiatalabbak teljes védőfelszerelésben (lábszár-, ágyék-, altest, mellkas- és fejvédőben és kétujjas kesztyűben) küzdenek és bizonyos sérülést okozó technikák a legkisebbek között nem engedélyezettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik