Karate Eb: eddig négy magyar bronz, de még öt is lehet

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.05.11. 12:57
Egyéniben négy bronzérmet szereztek a magyarok a karate Európa-bajnokság szombati versenynapján a káposztásmegyeri Jégpalotában.

A piros-fehér-zöld színek képviselői ezzel már most minden idők legjobb Eb-szereplését produkálták, és a harmadik helyek száma eggyel még tovább nőhet, ha a délutáni programban, a női csapatok küzdelmében a magyar válogatott megnyeri bronzmérkőzését.

Az egyéni küzdelmekben Bartha Nikola (plusz 68 kg) és Metzger Sandra (68) után S. Kovács Ádám gyarapította a bronzok mennyiségét: a honi karate történetének legeredményesebb versenyzője 7-0-ra verte spanyol riválisát, Raserót a 67 kilósok helyosztóján.

„Másfél év kihagyás után azért tértem vissza, hogy 32 évesen hazai közönség előtt, egy éremmel tegyem fel a koronát a pályafutásomra" – nyilatkozta S. Kovács Ádám, aki bevallotta, óriási teher volt rajta, és bár minél lazábban akart küzdeni, annál görcsösebben ment neki.

„De volt egy tökéletes meccsem ebben a szezonban, és ez szerencsére a bronzmeccs volt. Nehéz volt az elmúlt időszak, de megérte. Ezzel az éremmel a nemzetközi versenyzést befejeztem" – mondta.

Bronzérmet nyert a másik nagy magyar visszatérő, az 55 kilós Tóth Beatrix is, aki nem kisebb egyéniséget vert 4-0-ra a harmadik helyért, mint a vb-címvédő francia Ignace-t.

„Nehéz meccsre számítottam, hiszen tavaly ősszel Párizsban a francia lány világbajnok lett. Ennek ellenére bíztam benne, hogy most én vagyok itthon, most én vagyok a jobb, és egy ilyen közönség előtt nem lehetett nem nyerni" – jelentette ki Tóth Beatrix.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik