Kajak-kenu: elvették Dombvári Bence páros Eb-ezüstjét

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.08. 14:19
null
Dombvári (hátul) kétéves eltiltással bűnhődik (Fotó: Koncz György)
Törölték a 2016-os Európa-bajnokságon 1000 méteres távon ezüstérmet szerző Dombvári Bence, Hufnágel Tibor férfi kajak páros eredményét, miután Dombváriról néhány héttel a verseny után kiderült, hogy doppingolt.

 

Az eset után a magyar szövetség két évre eltiltotta a vétkes sportolót stanozolol használata miatt, de az európai szövetség (ECA) csak most döntött az eredmények törléséről.

A Dombvári, Hufnágel páros a német Max Hoff, Marcus Gross egység mögött lett második az 1000 méteres távon, a harmadik helyre a szerb Marko Tomicsevics, Milenko Zorics duó ért be.

Az ECA döntése értelmében a szerbek kapják meg a magyar párostól elvett ezüstérmet, míg a harmadik helyezett az eredetileg negyedikként végző fehérorosz Pavel Miadzvedzeu és Aleh Jurenja lett.

A nemzetközi szövetség (ICF) szintén doppingolás miatt négy évre eltiltotta az ukrán Igor Trunovot. Az ICF szerdai közlése szerint a 25 éves sportoló májusban, a portugáliai világkupa-versenyen bukott meg, a szervezetében túl magas volt a tesztoszteron-szint. A viadalon párosban és négyesben is győzött, és nemcsak neki, hanem csapattársainak is vissza kell adniuk az aranyérmet.

„Az ICF eltökélt szándéka, hogy a csalókat kizárja a sportágból – mondta José Perurena López, a szervezet elnöke, majd hozzátette: – Olyan sok nagyszerű kajakosunk és kenusunk van, akik mind tisztán készülnek és keményen dolgoznak azért, hogy a lehető legjobbak legyenek. Tartozunk nekik, a szurkolóknak és a sportágnak azzal, hogy záró toleranciát hirdetünk a doppinggal szemben.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik