Jótékonyság: vízitúrát szerveznek a kolontáriak megsegítésére

Vágólapra másolva!
2010.10.23. 07:04
Október 24-én (vasárnap) a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére Visegrád-Budapest útvonalon vízitúrát szerveznek. A túra ingyenes, a szervezők előzetes jelentkezést követően biztosítják az eszközöket. A túrán résztvevők saját maguk dönthetik el, hogy mekkora összeggel segítenek kolontári rászorulóknak, de hallgatólagos megegyezés szerint minimum ezer forintot mindenki betesz majd abba a kasszába, amit eljuttatnak a károsultakhoz.

A vízitúrázó társadalom mellett a felhívás kapcsán megmozdultak az evezős és a kajak-kenus egyesületek, klubok is, így az előzetes jelentkezés szerint már jóval több, mint százan vehetnek részt a jótékonysági túrán. A létszám viszont folyamatosan nő, hiszen a szervezők mindenkit szeretettel várnak, akik az év talán utolsó szép, őszi napján – legalábbis ezt jelezték előre az időjósok – szeretnék teljesíteni a Visegrád-Budapest közötti, látnivalókban igencsak gazdag távot.

Leányfaluról a Vadkacsák, a Kalandor Vizitúra Klub, a Fröccs Vadvízi Klub, az Újpesti hajósklub, a Szürke Hód, a Mozduljki, és több iskola jelezte segítő szándékát. Az MKKSZ által szervezett csepeli, évadzáró sárkányhajó-bajnokságon egymaga több mint száz versenyzőt felvonultató MTK kajak-kenu szakosztálya három sárkányhajóval, közel hatvan fővel képviselteti magát.

A találkozót október 24-én 11 órára a visegrádi komp előtti buszmegállótól száz méterre a főváros felé hirdették meg a szervezők. Leányfalun forró tea várja majd a résztvevőket, a túrázók várhatóan délután ötkor érkeznek majd meg a fővárosban lévő célállomásra, az angyalföldi Meder utcába.

További információ: Kis András (Eventus Egyesület) 20-9419-320.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik