Jótékonyság: olimpiai bajnokunk is ételt osztott

L.G. L.G.L.G. L.G.
Vágólapra másolva!
2017.12.29. 11:57
null
Úszók és vízilabdázok és ételt osztottak (Fotó: Dömötör Csaba)
A Budapesti Honvéd sportolói vették át a szakács és a felszolgálók szerepét a Dózsa Átmeneti Szálláson az egykori Népszálló épületében.

A piros-fehér egyesület úszói és vízilabdázói a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kovács Katalin vezetésével ragadtak fakanalat, és háromszáz adag általuk főzött meleg ételt osztottak szét a rászorulók között.

A menü paprikás krumpli volt gazdagon, és a jelző nem túlzás, ugyanis a bográcsokban megállt a merőkanál. Az ételhez 30 kg burgonyát, 10 ķg kolozsvári szalonnát, 30 kg vöröshagymát, 10 kg tarhonyát és 30 kg virslit használtak fel, mellé kiosztottak 30 kg kenyeret és 300 palack ásványvizet is. Az átmeneti szállás lakói közül többen amikor sorban állás közben felfedezték, ki vezényli az ételosztást, aláírást is kértek Kovács Katalintól.

Kovács Katalin aláírást is osztott (Fotó: Dömötör Csaba)
Kovács Katalin aláírást is osztott (Fotó: Dömötör Csaba)

„Fontos, hogy segítsünk, ahogyan az is, hogy példát mutassunk akár a klubban sportoló fiataloknak, akár másoknak. Decemberben általában előtérbe kerül a jótékonykodás, de örülnék neki, ha nem csak ebben az egy hónapban támogatnánk embertársainkat – mondta Kovács Katalin. – Jó látni, hogy örömet tudunk szerezni, és a hasonló személyes találkozások alkalmával derül ki, mennyit jelent másoknak a legkisebb segítség is.”

A Budapesti Honvéd sportolóinak nem ez volt az első jótékonysági akciójuk, nekik köszönhetően korábban több száz kg tartós élelmiszer és egy gyerekjátékokkal megpakolt kisteherautó érkezett a Mikulásgyárba, továbbá a klub Mikulás-ünnepségén eladott sütemények bevételéből egy súlyos beteg gyermek gyógyulásához járultak hozzá.

Kovács Katalin kezében jól áll a fakanál (Fotó: Dömötör Csaba)
Kovács Katalin kezében jól áll a fakanál (Fotó: Dömötör Csaba)

„Nekünk, sportolóknak ilyenkor van időnk rá, hogy különböző akciókban vegyünk részt, ugyanis az év többi részében sűrű a versenynaptárunk – tette hozzá a világbajnok vízilabdakapus, Decker Attila. – A közvetlen környezetemben igyekszem az év többi részében is segíteni a rászorulókat, most azonban van lehetőségem rá, hogy másokért is tegyek, és mindenképpen élni akartam ezzel a lehetőséggel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik