A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)

1353 mézeskalács. A darabszám szimbolikus és nagyon lényeges, hiszen az országos összefogást felvezető nagy mézeskalácssütő rendezvényen elkészített 1353 szívecske utal az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonalára. De a sportolók, énekesek, zenészek, színészek által elkészített mézeskalácsoknak is fontos szerepük van: a segélyszervezet adománypontjain az önkéntesek ezekkel köszönik meg a támogatásokat.

„Harmadik alkalommal veszek részt az Ökumenikus Segélyszervezet akcióján. Fontosnak tartom, hogy felkeltsük az emberek figyelmét, s ösztönözzük őket arra, hogy támogassák a rászorulókat” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella, aki az olimpiai bajnok párbajtőröző Szász-Kovács Emese, a londoni aranyérmes tornász, Berki Krisztián, valamint a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs társaságában díszítette, színesítette a mézeskalácsokat.

„Én három motívum mentén haladtam. Először elfogott a nemzeti hangulat, s piros-fehér-zöld zászlókkal díszítettem a kalácsokat, majd megihletett a karácsonyi stílus, de most már az állatorvosi énem is előjött, mert fél órája kutyákat, macskákat rajzolgatok a mézeskalácsokra” – viccelődött Baji Balázs.

„Tavaly csatlakoztam először a kezdeményezéshez, most már rutinosabban rajzolgatom a díszeimet – mondja Berki Krisztián, aki kifejezetten fontosnak tartja, hogy rászorulókat támogató akciók mellé álljon. – Most tudtam meg, hogy a »szeretet.éhség.« adományaiból szinte az egész év során támogatásokat tud nyújtani a szervezet.”

„Mindig is szerettem az olyan megmozdulásokat, amelyek segítségével apró, kicsi gesztusokkal lehet nagyot alkotni. Ez pontosan ilyen. Egy jó hangulatú rendezvény keretében tudjuk felhívni a figyelmet mások problémáira. Örülök, hogy részese lehetek én is ennek a kezdeményezésnek” – tette hozzá Szász-Kovács Emese.