Ifjúsági olimpia: ma sem maradtunk érem nélkül

Vágólapra másolva!
2014.08.20. 14:57
null
Péni István (jobbra) bronzérmes lett (Fotó: <a href="http://mob.hu/" target="_blank">mob.hu</a>)
Újabb érmet szerzett a magyar küldöttség a nankingi ifjúsági olimpián: a sportlövő Péni István harmadik lett 10 méteres légpuskában, így már négy arany- és négy bronzérmünk van. Meg egyhatodnyi ezüst.

 

„Kérjük, csatolják be a biztonsági öveket” – halljuk a Y8-as busz hangszórójából, de ha nem figyelnénk, a megszámlálhatatlan létszámú önkéntesek egyike (a buszra például kettő jutott) egyike külön felhívja rá a figyelmünket.

DOBOGÓKÖZELBEN

Négy versenyzőnk is érdekelt volt az esti úszódöntőkben, s noha végül egyikük sem állhatott fel a dobogóra, az interjúzónában látott mosolyok nem azt mutatták, hogy elégedetlenek lennének.

„Nem vagyok elkeseredett, mert egy hónap alatt sikerült egy másodpercet javulnom, sajnos erős volt a mezőny, ennyire volt elég az időm. Szerettem volna érmet, de az elmúlt egy hónapban nem mindig mentek jól az edzések" – mondta az ötödik Horváth Dávid (200 mell).

Hozzá hasonlóan Szilágyi Liliána (50 pillangó) is javított, sőt egyéni legjobbját úszta, aminek örült, csakhogy akadt olyan eleme az úszásnak, amely bosszantotta: „Megint nem jött ki jól a falnál a benyúlás, pedig gyakoroltuk sokat, de még mindig nem jó a célba érkezés, viszont úgy lettem ötödik, hogy magára az ötven mellre egyáltalán nem készültünk, ez jó jel a százra."

A két ötödik hely után következett a nap legjobb vizes eredménye, a 100 mellen ugyanis Sztankovics Anna a negyedik helyen csapott a célba, míg a szintén döntős Sebestyén Dalma hetedik lett.

„Sokkal jobban sikerült a döntő, mint az elő- és a középdöntő. Szerettem volna még jobbat úszni, de a mozgáson nem állt úgy össze, ahogy szeretném, s ahogyan szükséges lett volna, ez most erre volt elég" – mondta Sztankovics, aki kétszázon még javíthat.

Egy pillanatra átfut az agyunkon, vajon hová is megyünk, de egyrészt több mint egy óra az út a menetrend szerint, másrészt a kínaiak rendkívül figyelmesek, például ha csak pár perc van a következő buszig, akkor is hellyel kínálnak mindenkit a buszmegállókban. Amelyek egyébként egy kartontáblából, néhány napernyőből és műanyag székekből állnak.

Szóval, övek becsatolva, és némi bóbiskolás után már megint is érkezünk Fangsan lövészeti központba, ahol a szabadban az íjászok tréningeznek, a csarnokban pedig a sportlövők 10 méteres légpuska száma zajlik. Péni István révén ráadásul magyar éremeséllyel. Sportlövőnk már a selejtezőben jelzi, hogy számolni kell vele, harmadikként kerül be a fináléba – éppen legnagyobb riválisa, a kínai Jang Haorn melletti lőállásban.

Péni számára aztán érdekesen alakult a finálé, ugyanis a három-, majd a kétlövéses blokkok többsége is úgy zajlott, hogy sajnos egy kivétellel mindig akadt egy tíz alatti lövése – noha nem mondta, izgult élete első (ifjúsági) olimpiai döntője során –, amelyet többnyire remek kísérletekkel kompenzált. A döntő mezőnyéből egyedül Péni lőtt kétszer is 10.9-et, ez is kellett ahhoz, hogy a harmadik és az ötödik sorozat után is versenyben maradjon. Egyúttal kisebb lemaradásba került az örmény Hracsik Babajannal szemben is, és mivel a nyolcadik sorozatban 9.5-del kezdett, hiába trónfolt rá 10.9-cel, végül meg kellett elégednie a bronzéremmel.

„Bosszantott, hogy nem győztem, meg akartam szerezni az aranyat, de a sírból hoztam vissza az érmet, elégedett vagyok – mondta Péni, aki az utolsó lövése után még bosszúsan hagyta el a lőállást, de a dobogón már fülig érő szájjal mosolygott. – Vannak előttünk monitorok, így tudtam figyelni, hogy állok a verseny közben. Néhány lövő ezt próbálja kizárni, és szeretem látni, mert ha bajban vagyok, össze tudom kapni magam.”

2. IFJÚSÁGI OLIMPIA, 4. NAP
Magyar érdekeltségű eredmények

Atlétika. Selejtező. 100 gát: ...6. Sorok Klaudia 13.66 – Sorok bejutott az A-döntőbe. Diszkoszvetés: ...10. Kálmán Alexandra (magyar) 40.76 – Kálmán bejutott a B-döntőbe. Rúdugrás: ...8. Kiss Réka 355 – Kiss bejutott az A-döntőbe.

Asztalitenisz. Csapatverseny. Csoportmérkőzések. C-csoport. 1. forduló: Magyarország (Szudi Ádám, Imre Leila) –Interkontinentális csapat 2 (Dong (új-zélandi), Johnson (Saink Kitts and Neves-i) 3:0.

Kerékpár. Csapatverseny. Hegyikerékpár, olimpiai krossz. Férfiak: ...14. Erdélyi Attila. Az állás: 1. Kolumbia 265, ...18. Magyarország (Erdélyi Attila, Móricz Dániel) 30. Nők: ...13. Megyaszai Lilla. Az állás: 1. Dánia 210, ...13. Magyarország (Megyaszai Lilla, Tolnai Zsanett) 74.

Kosárlabda. Csoportmérkőzések. Férfiak. A-csoport: Magyarország–Litvánia 13–19, Magyarország–Lengyelország 18–21. Nők. A-csoport: Magyarország–Brazília 21–12.

Sportlövészet. Légpuska, 10. Ifjúsági olimpiai bajnok: Yang Haoran (Kína) 209.3, ...3. Péni István (Magyarország) 183.5.

Tenisz. Férfi páros. Negyeddöntő: Hacsanov, Rublev (orosz)–Bíró André, Geens (belga) 6:4, 6:4. Női egyes. 2. forduló: Stollár Fanni–Heinová (cseh) 6:4, 2:6, 6:0.

Torna. Egyéni összetett. Nők. Iob: Szeda Tukhajlan (Oroszország) 54.900, ...16. Dévai Boglárka (Magyarország) 47.450.

Úszás. Előfutamok. Férfiak. 50 pillangó: ...16. Szabó Norbert 25.07, ...30. Kenderesi Tamás 25.92 – Szabó bejutott a középdöntőbe, Kenderesi kiesett. 200 mell: ...5. Horváth Dávid 2:16.69 – Horváth bejutott a döntőbe. Nők. 200 gyors: ...16. Novoszáth Melinda 2:03.35 – Novoszáth kiesett. Középdöntő. Férfiak. 50 pillangó: ...14. Szabó Norbert 24.93 – Szabó nem jutott döntőbe. Döntő. Férfiak. 200 mell. Iob: Vatanabe Ippei (Japán) 2:11.31, ...5. Horváth Dávid (Magyarország) 2:12.39. Nők. 50 pillangó. Iob: Rozalija Naszretgyinova (Oroszország) 26.26, ...5. Szilágyi Liliána (Magyarország) 26.82. 100 mell. Iob: Ruta Meilutyte (Litvánia) 1:05.39, ...4. Sztankovics Anna (Magyarország) 1:08.66, ...7. Sebestyén Dalma (Magyarország) 1:09.71.

Vívás. Csapatverseny: ...2. Európa 1 (a csapat tagja volt Esztergályos Patrik), ...7. Európa 3 (a csapat tagja volt Pásztor Flóra és Záhonyi Petra).

Vitorlázás. Byte CII. Férfiak. 5. futam: ...8. Vadnai Jonatán. 6. futam: ...11. Vadnai. 7. futam: 1. Vadnai. Az állás: ...7. Vadnai. Nők. 5. futam: ...6. Érdi Mária. 6. futam: ...6. Érdi. 7. futam: ...Érdi nem ért célba. Az állás: ...12. Érdi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik