Hegymászás: Klein Dávid újra próbálkozik, ezúttal a barátjával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.12. 17:57
Suhajda Szilárd találkozott barátjával, Klein Dáviddal Iszlámábádban, s együtt folytatják útjukat a Hidden Peak alaptáborába, ahonnan néhány nap eltéréssel két nyolcezres hegyet próbálnak meghódítani.

Találkozott Iszlámábádban Klein Dávid és Suhajda Szilárd, s együtt indultak tovább repülővel Skardu felé, ahol kiváltották mászóengedélyeiket, kedd kora délután pedig terepjáróval elérték Askole faluját. Június 12-én aztán gyalogosan indulnak tovább, s a Gasherbrum alaptáborához várhatóan június 19-én érkeznek meg.

A Kalifa Himalája Expedíció 2018 – Gasherbrum I és II keretében Suhajda Szilárd június 7-én indult el Budapestről, s célja, hogy néhány nap eltéréssel a 8080 méter magas Gasherbrum I-et (Hidden Peak), illetve a 8035 méteres Gasherbrum II-t is meghódítsa, természetesen pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül.

Mivel a két hegy alap- és egyes tábora is azonos, a magyar hegymászó elsődleges terve, hogy a Hidden Peak megmászását követően csupán az egyes táborig ereszkedne vissza, s innen folytatja az expedíciót a Gasherbrum II csúcsa felé.

Klein Dávid a viharos időjárás miatt májusban meghiúsuló Sisapangma-expedíció után Nepálban maradt, s az utóbbi napokban már a környező hegyekben edzett, mivel elhatározta, hogy a nyári szezonban is megpróbál feljutni valamelyik nyolcezres csúcsra. Elhatározását követően pedig a napokban csatlakozott Suhajda Szilárdhoz, s ketten próbálkoznak sikerre vinni az expedíciót.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik