Golf: Woods brillírozott a US Openen, de Johnson is - ő vezet

Vágólapra másolva!
2010.06.20. 09:10
Tiger Woods idei legjobb teljesítményével, 66 ütéses harmadik fordulóval felkapaszkodott a harmadik helyre a kaliforniai Pebble Beach-ben zajló US Openen. A férfigolfozók idei második kiemelt, úgynevezett major versenyének szombati versenynapján szenzációsan játszott honfitársa, Dustin Johnson is, aki átvette a vezetést.

A világelső Woods az első három szakaszon a nyitó napi szenvedését idézően két bogeyt ütött – azaz két pályán az elvártnál eggyel több ütéssel juttatta a lyukba a labdát –, és reménytelenül leszakadni látszott, ám a folyatásban ütött nyolc birdie-vel ellensúlyozta a korai hibákat. A második kilenc szakaszon elért 31-es pontszáma nyolc ütéssel volt jobb a mezőny produkálta átlagnál.a nyitó napi szenvedését idézően két bogeyt ütött – azaz két pályán az elvártnál eggyel több ütéssel juttatta a lyukba a labdát –, és reménytelenül leszakadni látszott, ám a folyatásban ütött nyolc birdie-vel ellensúlyozta a korai hibákat. A második kilenc szakaszon elért 31-es pontszáma nyolc ütéssel volt jobb a mezőny produkálta átlagnál.

Woods a legutóbbi 14 major versenyén csak akkor győzött, ha az utolsó nap előtt legalább holtversenyben az élen állt – igaz ugyanakkor, hogy ezen a pályán nyert már úgy kisebb viadalt, hogy a befejező 18 szakasz előtt ötütésnyi volt a hátránya.

A jelenlegi éllovas Dustin Johnson egy eagle-t – az elvártnál két ütéssel kevesebb egy szakaszon – és öt birdie-t ütött; utóbbiak közül kettő az utolsó két szakaszra jutott, előnye akkor nőtt biztatóan nagyra.

A vasárnapi záró versenynap előtt mindössze ők ketten és a fél távnál még vezető Graeme McDowell állt a pálya par értékénél – azaz elvárt ütésszámánál – jobb eredménnyel; kicsúszott e társaságból a második napon nagyszerűen játszó, ám szombaton dupla bogeyt is ütő Phil Mickelson, a tavaszi US Masters győztese.

GOLF US OPEN, PEBBLE BEACH (a pálya: 6437 méter, 71 par)
Az élcsoport a 3. nap után: 1. Dustin Johnson (amerikai) 207 ütés (71, 70, 66), 2. McDowell (északír) 210 (71, 68, 71), 3. Woods (amerikai) 212 (74, 72, 66), 4. Havret (francia) 213 (73, 71, 69) és Els (dél-afrikai) 213 (73, 68, 72), 6. Mickelson (amerikai) 214 (75, 66, 73)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik