Golf: Trump is gratulált; Woods diadala sokat hozott valakinek

Vágólapra másolva!
2019.04.15. 12:17
null
A Mastersen így szokás: az előző évi győztes, Patrick Reed felsegíti a bajnoknak járó zöld zakót Tiger Woodsra (Fotó: MTI)
Donald Trump amerikai elnök is gratulált Tiger Woodsnak, aki vasárnap – tizennégy évvel legutóbbi sikere után – ötödször is megnyerte az Augustában rendezett US Masterst, a golfozók idei első Major-viadalát.

„Egy igazán nagy bajnok – jellemezte honfitársát Donald Trump. – Micsoda fantasztikus visszatérés egy nagyszerű fickótól!"

A volt világelső, 43 éves Woodsnak ez volt a 15. Major-diadala, a 14.-et még 2008-ban aratta, azóta viszont magánéleti és egészségi problémák nehezítették a karrierjét, s az elmúlt években úgy tűnt, krónikus hátfájdalmai miatt be is kell fejeznie a pályafutását. Hosszú kezelések és három gerincműtét után aztán a múlt év elején sikeresen tért vissza a legjobbak közé, és szeptemberben megnyerte a Tour Championshipet, ami öt év után az első tornagyőzelme volt.

„Szeretem az olyan embereket, akikre nagy nyomás nehezedik” – írta még Trump, aki személyesen is ismeri Woodsot, többször golfoztak már együtt.

Woods győzelme korántsem volt papírforma, ezt példázza, hogy a William Hill fogadóiroda amerikai részlege minden idők legnagyobb veszteségét könyvelte el egyetlen fogadásra vonatkozóan.

Az iroda hétfőn számolt be arról, hogy a Las Vegas-i SLS Kaszinóban működő fogadóhelyiségükben egy férfi – aki korábban még sohasem játszott a William Hillnél – 85 ezer dollárt (24.2 millió forintot) tett fel a 43 éves sztár sikerére, amely 14-szeres nyereménnyel kecsegtetett.

Woods vasárnap aztán kiélezett versenyben, egy ütés előnnyel diadalmaskodott Augustában, így a William Hillnek 1.19 millió dollárt (338.3 millió forint) kell majd kifizetnie. Az ESPN honlapja szerint ez a negyedik olyan fogadás az iroda történetében, mely után hét számjegyű összeget kell fizetnie. Az ezt megelőző három fogadást egyaránt a Philadelphia Eagles amerikaifutball-csapatának tavalyi Super Bowl-győzelmére tették meg.

Az amerikai fogadóiroda kereskedelmi igazgatója az ESPN-nek elárulta, hogy a mostani Mastersszel minden idők legnagyobb veszteségét szenvedték el. Viszont nem ez a cég az egyetlen, mely pórul járt: a SuperBook egyik alelnöke úgy nyilatkozott, hogy még nincsenek meg a pontos kimutatások, de minden bizonnyal jelentős mínusszal zárják a Masterst, mely – emlékei szerint – a korábbi években mindig nyereséget hozott cégének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik