Golf: Tiger Woods a fénykorát idézően játszik – videó

Vágólapra másolva!
2018.03.12. 12:29
Tiger Woods kiváló játékkal a második helyen végzett a profi golfozók legrangosabb sorozatának (US PGA Tour) Palm Harborban megrendezett versenyén. Ilyen előkelő helyezést legutóbb csaknem öt éve, még krónikus hátsérülésének kialakulása előtt ért el. A hétvégi tornát az angol Paul Casey nyerte meg.

A sportág első számú alakja – aki az elmúlt években négy hátműtéten esett át – a mostani, 6.5 millió dollár összdíjazású Valspar Championshipen végig nagyon kiegyensúlyozottan teljesített, nem voltak súlyos hibái, s mind a négy napot az alapütésszámnál jobb eredménnyel fejezte be.

Különösen a második és harmadik napon játszott jól, s a vasárnapot már – hármas holtversenyben – a második helyen kezdte meg.

A záró napon aztán hiába golfozott jobban, mint közvetlen riválisai, a pályát hozzá képest négyütéses hátránnyal kezdő, az utolsó napon nagyszerűen játszó Paul Casey egy ütéssel megelőzte, miután az utolsó greenen a több mint 12 méterről, az egyenlítésért ütött gurítása után a labda kevéssel elmaradt a lyuktól.

TIGER WOODS NEGYEDIK NAPI JÁTÉKÁNAK ÖSSZEFOGLALÓJA


„Kifejezetten jól érzem magam fizikailag, a játékom pedig egész héten jó volt. Összességében nagyon elégedett vagyok” – mondta a karrierje során eddig 79 PGA-tornán (köztük 14 majorviadalon) győztes sztár, aki miatt óriási tömeg gyűlt össze a versenyen.

Tavaly 112 ezren látogattak ki a viadalra a négy nap során, míg idén több mint 150 ezer néző volt a helyszínen. Szinte mindenki Woodsot szerette volna látni, s szakaszról szakaszra óriási tömeg kísérte végig a verseny során.

Woods novemberben tért vissza legutóbb. Az idén ez volt a negyedik versenye, s ugyan a másodikon, a februári Genesis Openen két nap után kiesett, a következő héten már a 12. helyen zárt a Honda Classicon. Mostani második helyezése után pedig ezen a héten sem fog pihenni, mivel elindul az orlandói, Arnold Palmer Invitational elnevezésű PGA-viadalon is.

Paul Casey, aki legutóbb 2009-ben nyert tornát az amerikai körversenyen, mostani első helyéért 1.17 millió dollárt (296 millió forint) kapott, míg Woods – illetve a hozzá hasonlóan második Patrick Reed – 572 ezret.

AMERIKAI PGA-KÖRVERSENY
Valspar Championship, Palm Harbor
A pénzdíj:
6.5 millió dollár. A pálya: 6712 méter, 71 par
1. Paul Casey (angol) 274 ütés (70, 68, 71, 65)
2. Tiger Woods (amerikai) 275 (70, 68, 67, 70) és
Patrick Reed (amerikai) 275 (71, 69, 67, 68)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik