Golf: még Tiger Woods is reménykedhet a Ryder-kupában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.08.13. 18:02
Nyolc golfozó helye már biztos az amerikai csapatban, ám még a korábbi világelső Tiger Woods is reménykedhet abban, hogy Jim Furyk szövetségi kapitány beválogatja őt a szeptemberi franciaországi Ryder-kupára utazó válogatottba.

Az amerikaiak számára a hétvégi PGA Championship után zárult a pontgyűjtés, így vált biztossá nyolc játékos – Dustin Johnson, Patrick Reed, Justin Thomas, Brooks Koepka, Jordan Spieth, Bubba Watson, Webb Simpson és Rickie Fowler –, azaz a világranglista nyolc legjobb amerikaijának helye a csapatban.

A maradék négy golfozót Furyk jelöli majd ki szeptember elején, s a szakértők szerint jó eséllyel Tiger Woods is ott lesz a keretben: a korábbi világelső nyolc hónappal gerincműtéte után remekül játszott hétvégén (második lett a PGA Championshipen), így 25 helyet javított a világranglistán, melyen most a 26. pozíciót foglalja el.

Woodsszal kapcsolatban Furyk korábban bejelentette, kapitány-helyettesként mindenképp számít rá a versenyen. A 42 éves játékos azonban vasárnap úgy fogalmazott, az célja, hogy játsszon is a szeptember végi tornán.

Woods hétszer szerepelt a nagy presztízsű viadalon, győznie azonban csak egyszer, 1999-ben sikerült. Legutóbb 2012-ben válogatták be az amerikai csapatba.

A Ryder-kupát – az Egyesült Államok, valamint Európa legjobb golfosainak csapatversenyét – 1927 óta kétévente rendezik meg változó helyszíneken, az idei, 42. megméretésnek a franciaországi Saint-Quentin-en-Yvelines-ben található Le Golf National pálya lesz a házigazdája szeptember 28. és 30. között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik