Golf: a jó dolgokra várni kell! 233 torna után megvan Kokrak első győzelme!

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.19. 11:09
null
A tapasztalat kifizetődött Jason Kokrak számára (Fotó: AFP)
Az amerikai Jason Kokrak több mint tíz év és 232 verseny után először tudott győzni a profi golfozók legrangosabb sorozatában, a US PGA Touron – értesültünk a Magyar Távirati Irodától.

Az MTI beszámolója szerint a 35 éves játékos a 9.5 millió dollár összdíjazású CJ Kupán diadalmaskodott, melyet eredetileg Dél-Koreában rendeztek volna, ám a koronavírus-járvány miatt az MGM hotelek Las Vegas-i pályáján, a Shadow Creek Klubban került rá sor, ami Kokrak hazai pályájának nevezhető. A tapasztalt golfozó ugyanis az MGM nemzetközi hálózatának nagykövete, és rendszeresen játszik a 18 lyukas létesítményben, a tapasztalat pedig most aranyat ért a számára.

A távirati iroda kiemeli, a roppant erős mezőnyben kiélezett küzdelem végén dőlt el az első hely sorsa. A zárónapon Kokrak a szintén amerikai Xander Schauffelével vívott nagy harcot, 15 szakasz után azonos eredménnyel álltak, a végén azonban Kokrak nem hibázott, míg riválisa a 16. lyuknál rontott, ami eldöntötte a csatát.

Jason Kokrak karrierje első PGA-diadaláért 1.755 millió dollárt (546 millió forint) kapott, Schauffele pedig 1.053 millióval (327.5 millió forint) vigasztalódhatott – foglalta össze az MTI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik