Golf: a héten véget ér Tiger Woods másfél éves kálváriája

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.11.28. 11:35
Tiger Woods már a helyszínen edz, így majdnem másfél évnyi kihagyás után a héten sorra kerülő saját, Bahama-szigeteki golfversenyén minden bizonnyal visszatér.

A 40 éves amerikai sztár tavaly augusztus óta egyetlen versenyen sem indult különböző sérülések miatt, így jelenleg csupán 879. a világranglistán.

Az ESPN internetes oldalának beszámolója szerint Woods szombaton megérkezett Nassauba, s vasárnap látható gond nélkül tréningezett két és fél órát a 18 lyukas pályán.

A bahamai viadalon mindössze 18 golfozó indul, az összdíjazás 3.5 millió dollár, a győztesnek 1 millió dollár üti markát, és – ami Woodsnak jelenlegi helyzetében talán a legfontosabb – világranglistapontokat is osztanak.

A 14-szeres majortornagyőztes játékos formájáról nem tudni pontosat, így nem meglepő, hogy egy Las Vegas-i fogadóiroda az ő sikerére fizeti a legtöbb pénzt.

A korábbi világelső visszatérésével kapcsolatban a szakírók óvatosan fogalmaznak. Woods ugyanis szeptember elején bejelentette, hogy tervei szerint az októberi napai torna lehet az első versenye, ám kevéssel a viadal előtt – nem megfelelő formájára hivatkozva – lemondta a részvételt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik