Futás: két magyar ezüstérem a 24 órás világbajnokságon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.27. 09:40
Bódis Tamás újra nagyot alkotott, és Csécsei Zoltánnal, Halama Leventével csapatban is dobogós lett. Újabb nagyszerű magyar teljesítmény, egy hónappal a csodálatos Spartathlon után – olvasható a Csupasport beszámolójában.

Bódis Tamás remek futással a második helyen végzett 275.9 kilométerrel, új magyar csúccsal a 24 órás világbajnokságon Franciaországban. A magyar futók közül Csécsei Zoltán a 9., Halama Levente pedig a 28. lett. Büki Tivadar 60 kilométernél sajnos kiszállt a versenyből. A litván Aleksandr Sorokin mintegy két kör előnnyel győzött, az amerikai Olivier Leblond bronzérmes.

A csapat az Egyesült Államok mögött, a franciákat megelőzve második lett (ez egyelőre nem hivatalos). Korábban csak egyszer állt magyar színekben versenyző sportember 24 órás vb dobogóján, Bérces Edit 2001-ben aranyérmes lett, így a mostani remekléssel már három vb-érme van az országnak.

A hölgyek versenyében Zétényi Szvetlana a 25., Bogárdi Szilvia a 64., Máténé Varju Edit pedig a 106. lett. Az amerikai Camille Herron győzött, a német Nele Alder-Baerens ezüstérmes, a lengyel Patrycja Bereznowska harmadik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik