Fotókiállítás: Farkas József életműve a falakon

Vágólapra másolva!
2018.10.12. 19:40
null
A kiállítás november 9-ig látogatható (Fotó: Szabó Miklós)
Péntek 16 órakor nyílt meg lapunk korábbi munkatársa, Farkas József fotóriporter kiállítása a Magyar Sport Házában (1146 Budapest, Istvánmezei út 1.).

 

 

A sportfotózás élő legendájának nevezte Farkas Józsefet életmű-kiállítása megnyitóján pályatársa, Rédei Ferenc. Albert Flórián futballcsatár ihletett eleganciája, Földi Imre súlyemelő fogvicsorgató küzdelme, Gergely Gábor asztaliteniszező átszellemült koncentrációja és a sport számos drámai, szomorú, vidám pillanata köszön vissza a 80. évét decemberben betöltő fotóriporter, lapunk korábbi munkatársa képein.

A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum szervezésében, Korniss Péter fotográfus szakmai segítségével megrendezett tárlatot Szabó Lajos, a sportmúzeum igazgatója méltatta, Rédei Ferenc pedig köszöntőjében felfedte a nevezetes Albert-kép titkát: „Emlékszem, egyik vasárnap jött be Kutas Pista szerkesztő a Képes Sport szerkesztőségébe, beköszönt a fotórovat szobájába, és szólt, hogy Benéről kell címlapkép. A fotósok addigra már látták Farkas József zseniális Albert-képét, de az újságnál fegyelem volt, így a címlapra egy gyenge szabadrúgásfotó került ki Bene Ferencről, az Albert-fotó pedig mehetett kis méretben valamelyik belső oldalra. El kellett telnie néhány évtizednek, hogy újra felfedezzék, és végre méltó módon megjelenjen. Azt már Farkas Józsitól tudom, hogy a szóban forgó jelenetnél Albert megcsúszott, alig találta el a labdát, és végül elesett.”

Az Ezüstgerely-díjas, World Press Photo-díjas, MSÚSZ Életműdíjas, 80. életévét decemberben betöltő alkotó képeiből összeállított tárlat november 9-ig látogatható hétköznapokon 8 és 18 óra között.

Farkas József (balról a harmadik) a kollégákkal (Fotó: Szabó Miklós)
Farkas József (balról a harmadik) a kollégákkal (Fotó: Szabó Miklós)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik