Evezés: ebben vár előrelépést a sportvezető

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.10. 11:03
Stratégiai döntések meghozatalára készül Szántó Éva, akit a Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) szeptemberi kongresszusán a versenyek megszervezéséért és lebonyolításáért felelős bizottság elnökének választottak meg.

A sportvezető – aki nyolc éve tagja a grémiumnak, amelynek ő lett a vezetője – a jochapress.hu oldalnak elmondta: döntéseikkel az evezős világversenyek „minőségében” és „attraktivitásában” is előrelépést szeretnének elérni.

Szántó Éva a magyar evezéssel kapcsolatban megemlítette: nagyon fontosnak tartja a budapesti evezőspálya megépítésének elkezdését. „Ennek megvalósulása további lendületet adhat a sportágnak” – közölte.

Hozzátette: az edzők képzésében és továbbképzésében egyértelmű előrelépést vár, hiszen ebben a kérdésben az utóbbi egy-két évben már történt „optimizmusra okot adó elmozdulás”, míg az eredményességet illetően szintén bizakodásra ad okot számára a magyar fiatalok sikeres szereplése a korosztályos viadalokon.

Szántó Éva emlékeztetett: Magyarország jövőre masters világbajnokságot rendez – több ezer külföldi részvevővel –, ami szintén ráirányíthatja a sportágra a figyelmet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik