Év sportolója: „Ne csak ezen az ünnepen legyenek egyenrangúak!”

MIHÁLYI ANDRÁSMIHÁLYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2018.01.12. 08:05
null
Ratko Kovacic, az Európai Paralimpiai Bizottság elnöke (Fotó: KOncz György)
Fontos, hogy az emberek felismerjék, hogy az ép és a fogyatékkal élő sportolók mindannyian ikonok, nyilatkozta Ratko Kovacic, az Európai Paralimpiai Bizottság elnöke, aki díjátadó volt az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán.

 

 

– Kitől kapta a meghívást?
– Szabó László úrtól, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökétől, aki egyébként jó barátom, és akivel együtt dolgozunk a paralimpiai mozgalomért – tudtuk meg az egykori paralimpikon asztaliteniszező Ratko Kovacictól, akit tavaly júniusban választottak meg az Európai Paralimpiai Bizottság elnökének, és aki az év fogyatékos csapata díjat adta át csütörtök este Kővári Ágnes, az MPB sportigazgatója társaságában.

– Hányadszor jár nálunk, illetve mi a véleménye a magyar paralimpiai mozgalomról?
– Sokadszor, már sportoló korom óta, aztán sportvezetőként, a Horvát Paralimpiai Bizottság elnökeként, nem is tudom pontosan megmondani, hányadik alkalom a mostani. Megismertem sok jó embert, láttam sok jó versenyt és jó példát. Sokszor közösen rendeztünk remek sporteseményeket, vendégül láttuk egymás csapatait, eszembe jutnak az ülőröplabdázóik és a kerekesszékes kosárlabdázóik.

– Lesz a díjátadáson kívül más hozadéka is a mostani látogatásának? Például valamilyen viadal Magyarországra hozása?
– Most nem tárgyaltunk ilyesmiről, de fontosnak tartom az együttműködést, a közép- és kelet-európai országok összefogását.

– Sok ilyet lát, hogy hasonló gálán az ép és a fogyatékkal élő sportolókat együtt köszöntik?
– Fontos, hogy ne csak ezen az ünnepen legyenek egyenrangúak, hanem a hétköznapok során is: hogy felismerjük, ők mindannyian ikonok, ez az üzenete ennek a gálának!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik