Év sportolója: Hosszú Katinka Majka zenéjére léphet fel a színpadra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.11. 13:53
A csütörtök este 19.30-kor kezdődő M4 Sport – Az Év Sportolója Gála szervezőinek egyik idei újítása, hogy a kategóriák három-három jelöltjeitől előre bekérték, hogy milyen zeneszámra szeretnének felvonulni a színpadra abban az esetben, ha ők nyerik meg a díjat.

Nos, szinte mindegyik korszak és zenei stílus képviselteti magát – noha a listán szereplő, előre bekészített számoknak magától értetődően csak az egyharmada hangzik majd el a Nemzeti Színházban.

Az időben legtávolabbi szerzemény az 1960-as évek nagy slágere, a Nem csak a húszéveseké a világ, amelyet Beliczay Sándor, a fogyatékosokkal foglalkozó edzők kategóriájában jelölt mester tiszteletére játszanak be, ha ő nyer. Szintén a „klasszikusokat” képviseli az LGT slágere, a Nem adom fel, amelyet az Év fogyatékos férfi sportolója-díjra pályázó kerekesszékes vívó, Osváth Richárd választott, vagy a Fradi-induló, amely Joseph Paintsilnek szól majd, ha ő nyerné az Év magyar gólja-díjat.

De túlnyomó többségben lesznek a modern zenék, választották a HoneyBeasttől a Legnagyobb hőst (Márton Anita), Deniztől a Halhatatlanokat (női kajak négyes és a Csamangó Attila, Győrfi Tamás paraedző páros), az Ismerős arcoktól az Egy vérből valók vagyunkat (a 4x100 méteres férfi atlétaváltó és Velkey Ádám külön is), Rúzsa Magditól az Ederlezit (Nikolics Nemanja) vagy az Irie Maffiától a Bajnokot (női kerekesszékes vívóválogatott). Majkát is ketten kérték: az Év magyar góljára pályázó Szoboszlai Dominik a Belehalok című szerzeményt, Hosszú Katinka pedig az Ilyen a boxot.

A szervezők kérése az volt, hogy kizárólag magyar dallamokat válasszanak a sportolók, kivételt egyedül az Év labdarúgója-díjra jelölt olasz csatár, a Honvédot erősítő Davide Lanzafame jelent, aki nincs otthon a magyar zenékben, így a Gladiátor című Oscar-díjas mozifilm betétdalát választotta.

A díjátadók is könnyűzenére vonulnak a színpadra, az ő esetükben olyan számok dallamait hallhatjuk, mint Ákostól a Táncolj tűzön át, Somló Tamástól a Messze még a vége, Rúzsa Magditól az Érj hozzám, a Vad Fruttiktól a Lehetek én is, a Soulwave-től a Kalandor, a Kowalsky meg a Vegától a Varázsszavak vagy az Ocho Machótól a Pancho.

A GÁLÁT A NEMZETI SPORT ONLINE ÉLŐBEN KÖZVETÍTI!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik