Európai Játékok: Vecsernyés Dávid bronzérmes nyújtón

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.30. 16:56
null
Vecsernyés Dávidé az utolsó dobogós helyezésünk (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
A tornász Vecsernyés Dávid bronzérmet szerzett nyújtón a minszki Európai Játékokon. Az övé a magyar küldöttség utolsó dobogós helyezése: a csapat a múlt pénteken kezdődő multisport-eseményen összesen 19 érmet, 4 aranyat, 6 ezüstöt és 9 bronzot gyűjtött.

 

Az utolsó szerdöntő, a nyújtó mintegy félórás csúszással kezdődött a Minszk Arénában, az orosz elnök, Vlagyimir Putyin érkezése előtt ugyanis biztonsági átvizsgálást tartottak.

A Budapesti Honvéd tavaly Eb-bronzérmes, 28 éves tornásza hatodikként került a vasárnapi fináléba, amelyben elsőként mutathatta be gyakorlatát, s a hibátlannak tűnő produkciójára 14.066 pontot kapott. Az utána következő török Ahmet Onder (14.100) és litván Robert Tvorogal (14.400) is erősebb gyakorlatot mutatott be nála, ezzel megelőzték, de mivel a folytatásban ez már senkinek sem sikerült, az ő nyakába került a bronzérem.

„Eleve egy könnyebb gyakorlattal indultam itt Minszkben, mert a felkészülésemet kisebb-nagyobb problémák hátráltatták, betegségek, illetve a tenyerem sem bírta az edzéseket – nyilatkozott az MTI-nek a magyar versenyző. – Megpróbáltam hibátlanul bemutatni ezt a gyakorlatot, a selejtezőben akadtak még benne hibák, de úgy érzem, hogy a döntőre teljesen összejött az, amit elvártam. Nagyon boldog vagyok a bronzéremmel”

Hozzátette: mindig nehéz elsőként a szerhez lépni egy versenyen, utána ugyanis végig kell izgulni a többieket, de bízott benne, hogy a 14.066-os pontszám elég lesz a dobogóhoz.

„Ez egy magas pontszám, még annak ellenére is, hogy a gyakorlat maga nem volt nehéz. Mint minden sportágban, itt is kell szerencse, most szerencsém is volt, úgyhogy örülök” – fogalmazott.

A magyar tornászok két harmadik hellyel zártak a fehérorosz fővárosban, miután a nap folyamán korábban Péter Sára is bronzot szerzett ugrásban.

EURÓPAI JÁTÉKOK, TORNA
NYÚJTÓ, DÖNTŐ

1. Robert Tvorogal (litván) 14.400 pont
2. Ahmet Onder (török) 14.100
3. Vecsernyés Dávid 14.066

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik