Európai Játékok: Pongrátz Bianka jól kezdett skeetben

Vágólapra másolva!
2019.06.26. 15:00
Pongrátz Bianka a 14. helyen áll, ám mindössze egy korongra elmaradva a hatodik helyezettől a női skeet első napját követően a minszki Európai Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövő-versenyén.

A viadal egyetlen magyar koronglövőjének – 27 vetélytársához hasonlóan – a 125 korongos alapversenyből 75 lövést kellett teljesítenie szerdán.

Pongrátz kiválóan kezdett, az első 25-ös sorozatban csak egyet hibázott, majd egy órával később, a második rotéban kettőt. A harmadik szériájába már több hiba csúszott, két duplát is elrontott, és végül 20 találattal fejezte be a szakaszt, a napot pedig 67-tel a 14. pozícióban, amivel versenyben maradt a hatos döntőbe kerülésért.

A rendkívül szoros versenyből az olimpiai címvédő olasz Diana Bacosi kiemelkedik, 74 koronggal vezet, ám már a második helyen álló orosz Albina Sakirova (70 korong) is csak három találattal előzi meg a magyart, a hatodik szlovák Veronika Sykorová pedig csupán eggyel.

„Összességében jó napot zártam, de a végét nagyon sajnálom. A két dupla hiba előtt még nem kellett volna kikérnem a korongot, éreztem, hogy nem lesz jó. Nem vagyok rossz helyzetben, de itt egy jó kis előnyre tehettem volna szert” – nyilatkozta az MTI-nek Pongrátz Bianka, akinek csütörtökön két 25-ös sorozattal zárul az alapverseny, a finálét pedig késő délután rendezik majd.

Az Európai Játékokon minden egyéni olimpiai számban, így női skeetben is egy tokiói kvótát osztanak ki.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik