Európai Játékok: Pongrátz 16. helyen végzett skeetben

Vágólapra másolva!
2019.06.27. 14:20
Pongrátz Bianka csütörtökön az 50-ből nyolc korongot hibázott el, így 109 találattal a 16. helyen zárta a női skeetesek versenyét a minszki Európai Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövőviadalán.

Az EJ egyetlen magyar koronglövőjének remekül kezdődött szerdán a verseny, az első 50 korong után 47 találattal az élcsoportban volt. A harmadik 25-ös szakaszban aztán öt hiba is becsúszott, amivel 67 koronggal a 14. helyen zárta a napot, s egyetlen találattal volt elmaradva a hatodik, még döntős helyen álló vetélytársától.

Csütörtökön már csak két 25-ös roté várt a 28 fős mezőnyre, és Pongrátznak nem sikerült megismételni egy nappal korábbi kezdését, mindkét szakaszt 21 találattal zárta, a versenyt 109-cel fejezte be. A döntőhöz 115 korongra volt szükség.

„Minden rotéban benne hagyott egy-két korongot sajnos – mondta lánya versenye után az MTI-nek Vasvári Erzsébet edző. – Kicsit bosszantó, mert több is lehetett volna ebben, de összességében nem lehetünk elégedetlenek. Egy hónapja váltott Bianka fegyvert, az első két hétben szinte csak állítgattuk, még szoknia kell, mert más, mint az előző volt. Most az a fontos, hogy minél többet versenyezzen vele.”

A sportlövők ezzel befejezték a szereplésüket az EJ-n, melyet egy bronzéremmel és egy negyedik helyezéssel zártak: Péni István a kisöbű szabadpuska összetett számban lett 3., Sidi Péter légpuskában maradt le kevéssel a dobogóról.

„Nem lehetek elégedetlen, jól dolgoztak a versenyzőink, s kis szerencsével még jobb is lehetett volna a szereplés. Elég, ha csak Sidi Péter döntőjét említem, vagy azt, hogy Major Veronika rosszabb utolsó sorozatával maradt le a sportpisztoly döntőjéről” – összegzett az MTI-nek Győrik Csaba szövetségi kapitány.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik