EJ: kialudt a láng, Lőrincz Tamás vitte a magyar zászlót

Vágólapra másolva!
2019.06.30. 23:32
null
Lőrincz Tamás vitte a magyar zászlót (Fotó: MOB/Szalmás Péter)
Vasárnap este kialudt a „béke lángja” a minszki Dinamo Stadionban, ezzel hivatalosan is véget értek az Európai Játékok; a magyar küldöttség 19 medált szerzett, és 13. helyen zárt az éremtáblázaton.

 

Ahogy a múlt pénteki megnyitónak, úgy a záróünnepségnek is megadták a módját a fehérorosz szervezők. A látványos, fesztelen hangulatú eseményen Alekszandr Lukasenko fehérorosz és Vlagyimir Putyin orosz elnök, illetve Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is jelen volt.

A programot a fehérorosz himnusz vezette fel, majd az ötven részt vevő ország zászlóvivője vonult körbe a stadionban, melynek küzdőterén a több ezer önkéntes kapott helyet. A magyar lobogót a londoni olimpián ezüstérmes birkózó, a Minszkben harmadik Lőrincz Tamás vitte, akit szombaton választottak meg nagy többséggel zászlóvivőnek csapattársai.

A magyar küldöttség a záróünnepségen (Fotó: MOB/Szalmás Péter)
A magyar küldöttség a záróünnepségen (Fotó: MOB/Szalmás Péter)

A zászlók után érkeztek a stadionba a sportolók, köztük a 121 fős magyar csapatból még Minszkben tartózkodó 34 sportoló, asztaliteniszezők, birkózók, karatésok, ökölvívók, pályakerékpárosok, tollaslabdázók és tornászok.

A tíznapos multisport eseményen 50 ország több mint 4000 sportolója vett részt, Magyarország négy arany-, hat ezüst- és kilenc bronzéremmel zárt.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik