Európai Játékok: Horváth Lea a 14. helyen zárt légpuskában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.24. 11:22
Horváth Lea 624.9 körös teljesítménnyel a 14. helyen végzett, mindössze hét tizeddel lemaradva a döntőről női légpuskában a minszki Európai Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövőversenyének hétfői napján.

A 17 éves komáromi puskás az utóbbi hónapokban visszafogott teljesítményt nyújtott 10 méteren, s a szombati vegyes páros számban sem lőtt igazán jól, így nagy kérdés volt, hogy hétfőn miként teljesít.

A kezdés a korábbi versenyein mutatott formáját idézte, 10 lövés után 102.9 körrel, csoportjában a középmezőnyben állt. A folytatásra viszont nagyon összeszedte magát, a második tízes szériáját kiemelkedő, 105.5 körrel zárta, amit később nem tudott megismételni, ám stabilan 104 kör felett teljesített, az utolsó tízesben pedig pont 104-et, így 624.9 körrel fejezte be a viadalt, melyen 625.6 kör kellett a fináléhoz.

„Ahhoz képest, amilyen formám volt tíz méteren az utóbbi időszakban, egész jól sikerült. Sajnálom az elejét, nagyon izgultam, meg végig egy kicsit lehettem volna bátrabb” – mondta az MTI-nek Horváth Lea, akinek az erősebb egyéni számát, a kisöbű szabadpuska 3x40-es versenyét csütörtökön rendezik a minszki sportlövőközpontban, kedden pedig Péni Istvánnal 50 méter fekvő vegyes csapatban lesz érdekelt.

Győrik Csaba szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott az alapverseny után, azt hangsúlyozva, hogy Horváth végig betartotta edzője utasításait, s jól küzdött. Hétfőn magyar idő szerint 11 órától Sidi Péter és a már tokiói kvótás Péni István férfi légpuskában áll lőállásba. Az EJ-n minden egyéni számban egy-egy kvótát osztanak ki a jövő évi nyári játékokra.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik