Európai Játékok: Bodonyi második lett, óv a magyar csapat az aranyéremért

Vágólapra másolva!
2019.06.27. 15:59
Bodonyi Dóra rendkívül szoros versenyen épphogy lecsúszott az aranyéremről női K–1 5000 méteren az Európai Játékokon Minszkben. A győztes Marina Litvincsuk későn érkezett meg a rajtgépbe, ezért a magyar csapat megóvta a végeredményt.

Elképesztően szoros befutó döntött női K–1 5000 méteren a Zaszlavl regattaközpontban. Bodonyi Dóra végig tartotta a lépést a hazai színeket képviselő Marina Litvincsukkal, és bár a végén megpróbálta lefiniselni ellenfelét, a szolnoki kajakosnak be kellett érnie az ezüstéremmel. Mindössze 45 századmásodpercen múlt.női K–1 5000 méteren a Zaszlavl regattaközpontban. Bodonyi Dóra végig tartotta a lépést a hazai színeket képviselő Marina Litvincsukkal, és bár a végén megpróbálta lefiniselni ellenfelét, a szolnoki kajakosnak be kellett érnie az ezüstéremmel. Mindössze 45 századmásodpercen múlt.

Tudtam előre, hogy a fehérorosz riválissal kell majd megküzdenem, mert ők végig nagyon jó formában voltak, nekik egészen biztosan fontosabb volt ez a verseny, mint a világbajnokság – mondta Bodonyi Dóra. – Egyébként Litvincsuk lekéste a rajtot, de megvártuk, lehet, hogy Magyarországon pedig engem vártak volna meg hasonló helyzetben. Jó erőben volt, én meg válogatóról érkeztem, beteg is voltam. Mindent kiadtam magamból, ám ez most ennyire volt elég. Jó taktikai húzásokat mutatott be az ellenfelem, én viszont elrontottam a végét, a másik oldaláról kellett volna próbálnom megelőzni. Így, hogy kifelé terelt, nem volt esélyem, pedig gyorsabbnak éreztem magamat.”

A döntő után egyébként a magyar csapat megóvta a végeredményt, mert a későn érkező Litvincsuk rossz helyre állt be a rajtgépbe.

Később Kopasz Bálint aranyérmet szerzett.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik