Európai Játékok: a lengyelek 3:2-re legyőzték Pótáékat a bronzmeccsen

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2019.06.29. 12:43
null
Póta Georgináék kikaptak a bronzmeccsen a lengyelektől (Fotó: moatsz.hu, archív)
A minszki Európai Játékokon a női asztaliteniszezők csapatversenyében, a lengyelek elleni bronzmérkőzésen a magyar lányok a Madarász Dóra, Pergel Szandra páros révén megszerezték a vezetést, utána viszont Póta Georgina, majd Madarász Dóra is elveszítette az egyesbeli meccsét, a folytatásban Póta győzött, de Pergel kikapott, így a lengyeleké lett a harmadik hely. 

 

A magyar női asztalitenisz-válogatott a bronzéremért lépett pályára az Európai Játékok csapatversenyében a sportág utolsó versenynapján. Az ellenfél a lengyel együttes volt, amely legalább annyira fáradt és csalódott lehetett, mint a mieink, hiszen mindkét fél az ötödik mérkőzés ötödik játszmájában maradt le a fináléról. Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány azonban bízott benne, hogy csapata jobban felszívta magát a bronzcsatára, mint riválisa.

A Madarász Dóra, Pergel Szandra páros ezúttal is hozta az első találkozót, méghozzá ugyanolyan kiélezett csatában, mint a románok elleni elődöntőben. A párosok felváltva nyerték a szetteket, a mindent eldöntő ötödikben a magyarok 11:9-re bizonyultak jobbnak a Natalia Bajor, Natalia Partyka kettősnél, így 3:2-es győzelemmel nyitottak.

Póta Georgina a folytatásban nem bírt a lengyelek honosított kínai asztaliteniszezőjével, az elképesztő lecsapásokat is könnyedén visszaadó Li Qian 3:1-re jobbnak bizonyult. A csapatversenyben minden eddigi egyes és párosmeccsét megnyerő Madarász Dóra parádés sorozata a legrosszabbkor szakadt meg, hullámzó küzdelemben 3:2-re kikapott Partykától (pedig a döntő szettben már 7:5-re is vezetett), így nehéz helyzetbe kerültek a mieink, több vereség ugyanis már nem fért bele.

Póta Georgina ha nagy küzdelemben is, de 3:1-re legyőzte Bajort, így a döntés megint az ötödik mérkőzésre maradt: Pergel Szandra a lengyelek kínaija ellen lépett asztalhoz a bronzéremért. A magyar asztaliteniszező mindent megpróbált a rutinos védőjátékos ellen, de Li Qian is így 3:1-re nyerni tudott, ezzel a lengyeleké lett a bronzérem.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor

EURÓPAI JÁTÉKOK

ASZTALITENISZ
NŐK, CSAPAT, A 3. HELYÉRT
Lengyelország–Magyarország 3:2

A SZOMBATI, MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ PROGRAM
ASZTALITENISZ (Olimpiai Tenisz Központ)
9.00: női csapat, bronzmérkőzés, Magyarország–Lengyelország
BIRKÓZÁS (Sportpalota)

10.20: kötöttfogás 87 kg (Lőrincz Viktor), 97 kg (Kiss Balázs), előcsatározások
17.00: kötöttfogás 87 kg, 97 kg, elődöntők
17.40: kötöttfogás 60 kg, döntő, Torba Erik–Sztyepan Marjanyan (orosz)
18.20: kötöttfogás 77 kg, bronzmérkőzések (Lőrincz Tamás)
TORNA (Minszk Aréna)

13.00: női egyéni összetett (Schermann Bianka, Székely Zója), döntő

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik