Elismerés: Fa Nándor halhatatlan lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.26. 11:49
null
Fa Nándor halhatatlan lett (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete beiktatta tagjai közé Fa Nándor óceáni szólóvitorlázót.

A gálavacsorával egybekötött ceremónián Kárpáti György, az egyesület elnöke nyújtotta át az elit tagságot igazoló plakettet. A hajótervezőként és hajóépítőként is elismert vitorlázót a tagok a szeptember 19-én elhunyt négyszeres olimpiai és háromszoros világbajnok párbajtőrvívó, mesteredző, Kulcsár Győző megüresedő helyére választották be.

A HALHATATLANOK TAGSÁGA
Darnyi Tamás, Dunai Antal, Egerszegi Krisztina, Fa Nándor, Faragó Tamás, Gyulay Zsolt, Hegedűs Csaba, Kamuti Jenő, Kárpáti György, Kásás Tamás, Keleti Ágnes, Kovács Katalin, Magyar Zoltán, Nagy Tímea, Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Székely Éva, Török Ferenc, Vaskuti István, Wichmann Tamás

Fa Nándor óriási megtiszteltetésnek tartja a tagságot, ugyanis olyanoktól kapta, akik maguk is a csúcson voltak, és ismerik az oda vezető utat.

„Az az ötven év, amelyet sportolóként megéltem, hihetetlen küzdelmet és munkát hozott, de nem érzem áldozatnak, hiszen az a szépség, amit kaptam, arányaiban sokkal többet ér” – hangsúlyozta.

Fa Nándor ötször vitorlázta körbe a földet – háromszor egyedül –, tavaly február óta tölti be a Magyar Vitorlásszövetség tiszteletbeli elnöki posztját. A Vendée Globe föld körüli viadalon 1993-ban ötödik lett, ezzel ő volt a legjobb nem francia, ráadásul maga tervezte és építette hajóval versenyzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik