EJ: Harcsa remekelt, három menet kellett a sikerhez

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2019.06.22. 16:57
Ennél jobban nem is kezdődhetett volna a minszki Európai Játékok (és egyben Európa-bajnokság) a magyar ökölvívó-válogatott legnagyobb reménysége, a 75 kg-os súlycsoportban bokszoló Harcsa Zoltánnak: a harmadik menetben ellenfele, a belga Ruben Veciunca nem tudta folytatni a mérkőzést.

Az összecsapást a helyszínen tekintette meg Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Fábián László, a MOB sportigazgatója, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Habsburg György, a MOB nagykövete.

A mérkőzés elején mindkét ökölvívó találgatott, de már az első menetben is inkább a Vasas bokszolója irányított. A második menet már egyértelműen a magyar ökölvívó fölényét hozta, ráadásul egy remek bal felütés után számolni is kellett a belgára.

Aztán a harmadik negyedben még egyszer, miután egy testre elhelyezett ütés megrogyasztotta Veciuncát. Ebből is felállt, azonban amikor a bíró harmadszor is számolni akart rá, a piros sarokból beröpült a törölköző. A belga 45 másodperc után feladta a küzdelmet, Harcsa Zoltán tehát nagy győzelemmel kezdett.

Egyébként az első két menetet mind az öt pontozóbíró Harcsának adta.

„Őszintén bevallom, azért izgultam az elején – mondta a Nemzeti Sportnak megkönnyebbülten és egyben feldobottan Harcsa Zoltán. – Volt bennem egy kis drukk, mert az utóbbi mérkőzéseim nem úgy sikerültek, ahogyan elvártam magamtól. Aztán az első negyed közepére sikerült ezt levetkőznöm, és aránylag jó ökölvívást bemutatnom. Mindenki szeretné idő előtt befejezni a meccsét, óriási löketet ad, hogy nekem ez rögtön elsőre sikerült. Nagyon boldog vagyok, várom a következő feladatot!”

A következő feladat a spanyol Miguel Cuadrado lesz, aki egyhangú pontozással verte az osztrák Edin Avicot közvetlenül Harcsa mérkőzése előtt, gyakorlatilag kocsmai verekedést bemutatva. A nyolc közé jutásért vasárnap, magyar idő szerint este nyolckor lép ringbe a négy éve, Bakiban bronzérmet nyerő magyar bokszoló.

A 69 kg-os súlycsoportban a 16 közé jutásért Kozák László egyhangú pontozással maradt alul a brit Pat McCormackel szemben. Az esti programban Gálos Roland (72 kg) és Kovács Pál (81 kg ) mutatkozik be Minszkben.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik