EJ: „Az olimpiai kajak-kenu-számok tekintetében az élen végeztünk”

Vágólapra másolva!
2019.06.28. 10:56
null
Kozák Danuta mind a négy számában dobogós lett az Európai Játékokon (Fotó: MTI)
Az Európai Játékok kajak-kenu versenyei alapján nincs mitől tartanunk az augusztusi, szegedi világbajnokság előtt – véli Hüttner Csaba szövetségi kapitány. A magyar csapat a 16 számban összesen kilenc érmet, négy aranyat és öt ezüstöt szerzett Minszkben.

Hüttner Csaba szövetségi kapitányon a gondterheltség nyomát sem láthattuk az utolsó versenyszám után.

„A legfontosabb, hogy az olimpiai számokban az élen végeztünk az éremtáblázaton három arany- és négy ezüstéremmel – értékelt a kapitány a Nemzeti Sportnak. – Ráadásul három különböző szakágban nyertük az aranyakat, ami mutatja a válogatott erejét. Szereztünk negyvenkét olimpiai pontot is, ami szintén kiváló, miközben a nyolc lány közül három nem volt csúcsformában betegség és sérülés miatt. Így is hozták a négyest, szokás szerint a sírból. Ötezer méteren érmesek is ritkán szoktunk lenni, nem hogy győznénk, azonban Kopasz Bálint kétszer is bebizonyította, hogy Pimenta sem verhetetlen. Ez nagy magabiztosságot adhat neki, de azért azt nem mondom, hogy a szegedi világbajnokságon borítékolható lesz az érem. A női kenupárost sem szabad kihagyni: rendre megveri a világot, minden kétség nélkül.”

Hüttner hozzátette, nem szeretne variálni, így a férfi négyesben biztosan nem lesz változás a szegedi világbajnokságig.

„A hét végén leülök, és átgondolom, mit tudunk tenni azokban a számokban, amelyekben egy kicsit gyengébben teljesítettünk. Összességében a csapat fejben azért már összeállt, hat hét alatt már nem tudjuk annyira felkavarni a vizet, talán majd jövőre. A férfi kajak négyesről még mindig nem tudjuk, mire képes, mert a felső három pálya használhatatlan volt. Sokkal többet kell gyakorolni, hogy minden automatizmussá váljon, a riválisok ebben előrébb járnak.”

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik