EEJ: hét magyar érem evezésben Coimbrában

Vágólapra másolva!
2018.07.19. 11:51
A magyar evezősök hét érmet, közte két aranyat szereztek a portugáliai Coimbrában, a vasárnap kezdődött Európai Egyetemi Játékokon.

A világbajnok és Universiade-győztes Simon Béla, Juhász Adrián páros (Széchenyi István Egyetem) kormányos nélküli kettesben 7:06.73 perces eredménnyel lett első, s itt a harmadik helyet is egy magyar duó, Ocsenász Gergő és Sőnfeld Álmos (ugyancsak Széchenyi István Egyetem) szerezte meg 7:12.06 perces idővel.

Némi meglepetésre a nők hasonló számában is magyar diadal született Krémer Eszter és Polivka Dóra (BME) révén, míg a Szabó Bence, Szigeti Roland, Szlovák Rajmund, Fiala Balázs (Széchenyi István Egyetem) összeállítású könnyűsúlyú négypárevezős egység a második helyen végzett az Oxfordi Egyetem mögött – a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) csütörtöki tájékoztatása szerint.

Három hajó lett bronzérmes: Gagyi Barbara (Széchenyi István Egyetem) és Papp Gergely Márton (BME) egypárban, Kiffer Dorina (BCE) pedig könnyűsúlyú egypárban zárt harmadikként.

A jövő szombatig tartó Európai Egyetemi Játékokon a magyarok az evezésen kívül 3x3-as kosárlabdában, kosárlabdában, cselgáncsban, kajak-kenuban és teniszben szerepeltek, illetve szerepelnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik