Edzőképzés: együttműködési megállapodás a TF és az MKSZ között

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.28. 15:03
Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem (TE, korábbi nevén TF) rektora, valamint Marczinka Zoltán, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) sportigazgatója együttműködési megállapodást írt alá az intézmény tanévnyitó ünnepségén hétfőn.

Az együttműködés alapvető célja, hogy a magyar kézilabdasport stratégiai céljainak megfelelően az egyetem szerepvállalása, szakmai felkészítő tevékenysége révén szolgálja a kézilabda fejlődését, valamint a sportszakemberképzést, az MKSZ pedig a maga eszközeivel segítse a hallgatók sportági tevékenységét.

Mocsai Lajos, a TF rektora a mostani tanévben újrainduló edzőképzés kapcsán kiemelte, hogy az egyetem múltja sok mindenre kötelezi az intézményt, de immár megfelelő jövőképe is van a TF-nek.

„Közép-Európa legerősebb sportoktatási központját szeretnénk létrehozni, ehhez a strukturális korszerűsítés mellett a versenyképes tudás átadására is szükség van” – tette hozzá.

A 2014-ben a Semmelweis Egyetem égisze alól kikerülő, újra önállóvá vált intézmény egyik legfőbb célja volt, hogy újraindítsa az edzőképzést. A szakedzői diplomát adó, hat szemeszterben történő BSc-képzést nappali tagozaton öt sportágban (hat szakágban), míg levelezőn huszonnégy sportágban (huszonöt szakágban) hirdették meg. A 12 év után újrainduló edzőképzésre összesen 247-en jelentkeztek, 47-en a nappali tagozaton, 200-an levelezőn kezdik meg tanulmányaikat.

A TF-en összesen 2100 hallgató tanul ebben a tanévben, ebből 651-en nyertek most felvételt, köztük közel nyolcvan olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik