E-sport: virtuális futballban is Franciaország lett a világbajnok!

Vágólapra másolva!
2019.04.15. 15:47
null
A francia játékosok természetesen Kylian Mbappé gólörömét idézték fel (Fotó: FIFA)
Franciaország nyerte meg az első alkalommal megrendezett FIFA Nemzetek Kupáját, ami gyakorlatilag az e-sportolók csapatvilágbajnokságának felel meg. A hétvégén Londonban megrendezett versenyen a gallok a döntőben Argentínát múlták felül.

 

Először írtak ki olyan FIFA-versenyt az e-sportolóknak, amiben a profi játékosok (kettő egy csapatban, egy-egy Xbox-on és PlayStation-ön) hazájukat képviselve mérik össze tudásukat. Hat kontinens húsz országa vett részt az angol fővárosban lebonyolított versenyen, ahol már a csoportkör hozott meglepetést: a végső győzelemre is esélyesnek tartott Szaúd-Arábia nem jutott a negyeddöntőbe. A portugál duó hosszabbításban lőtt góllal biztosította be a továbbjutást, a találatot természetesen Cristiano Ronaldo szerezte.

A negyeddöntőben a házigazda angolok (Xbox-játékosuk a világ egyik legjobbja) némi meglepetésre búcsúztak az egészen a fináléig menetelő Argentína ellen, az ibériai derbi Spanyolország és Portugália között pedig tizenegyesekkel dőlt el – utóbbi javára.

A fináléban PS-en nem bírtak egymással a felek (1–1), a másik konzolon viszont a franciák 2–1-re győztek, így övék lett a világbajnoki cím – kilenc hónappal azután, hogy a 2018-as oroszországi világbajnokságon a francia labdarúgó-válogatott is aranyérmes lett.

A DÖNTŐ GÓLJAI


 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik