E-sport: rekordnézettség, 71 milliót kaszált a FIFA-vb győztese

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.13. 15:33
null
A FIFA-vb döntője Londonban (Fotó: FIFA)
Címkék
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hétfői közlése szerint 29 millióan követték élőben az interneten a virtuális futball-világbajnokságot, ami új nézőcsúcs a játék történetében.

A londoni O2 Arénában megrendezett FIFA-világbajnokságon a selejtezőkből (összesen 20 millióan próbáltak szerencsét) továbbjutott legjobb 32 játékos vett részt, a két felvonásos döntőben a szaúdi Moszad Aldosszari összesítésben 4–0-ra legyőzte fiatal belga ellenfelét, Stefano Pinnát – aki egyébként a világbajnokságot megelőzően írt alá az eindhoveni PSV e-sport-szakosztályához.

A három napig tartó (augusztus 2–4.) világbajnokságot összesen 29 millióan követték az interneten világszerte, ami a FIFA közlése szerint új nézőcsúcs, a tavalyi vb-hez képest pedig 400 százalékos (!) növekedést jelent nézőszámban.

A világbajnokság összdíjazása 400 ezer amerikai dollár volt, a győztes Aldosszari 250 ezer dollárt (azaz mintegy 71 millió forintot) kaszált, az ezüstérmes Pinna 50 ezer dollárt. Az elődöntősök 20 ezer, a negyeddöntősök 10 ezer, a nyolcaddöntősök 2500 dollárral a zsebükben térhettek haza.

A DÖNTŐ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik