Dopping: teljesítményfokozókat foglalt le a rendőrség

Vágólapra másolva!
2019.02.21. 12:15
Címkék
Mintegy tízmillió forint értékben tiltott, illetve illegálisan forgalmazott teljesítményfokozókat foglalt le a rendőrség több városban egy összehangolt akció során február közepén – közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján.

A tájékoztatás szerint a rendőrök 11 helyszínen – lakásokban, edzőtermekben – tartottak házkutatásokat, melyek során mintegy 450 darab, vélhetően teljesítményfokozó szert tartalmazó ampullát, közel 14 ezer szem teljesítményfokozó tablettát, és több mint 6000 szem Magyarországon nem forgalmazható gyógyszert foglaltak le.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységei Szegeden és Derecskén, míg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Budapesten, illetve Kabán fogtak el gyanúsítottakat – írták.

A nyomozás adatai szerint egy berettyóújfalui lakos és egy szegedi férfi rendszeresen árult tiltott teljesítményfokozó szereket, valamint Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi termékeket az ország több városában. A nyomozó hatóság a Derecskén elfogott 38 éves férfit őrizetbe vette. Javaslatára a Debreceni Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

A rendőrök elfogták azt a 33 éves budapesti és 32 éves kabai férfit is, akik a megalapozott gyanú szerint a berettyóújfalui lakostól vásárolt tiltott szert továbbértékesítették. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik