Dopping: Magyarország dicséretet kapott a WADA-tól

Vágólapra másolva!
2010.09.01. 12:36
Várhatóan január elsejétől lép hatályba az a módosított magyar kormányrendelet, amely harmonizál a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) kódexével, és amely a doppingellenes tevékenység minden részletét alapjaiban szabályozza.

Erről Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára beszélt az után a szakmai megbeszélés után, amely a WADA és a magyar kormány magas rangú képviselői között zajlott Budapesten.

„A vendégek megdicsérték a Magyar Antidopping-csoport tevékenységét, mi pedig mellé tudtuk tenni az ígéretet, hogy legkésőbb januárban hatályos lesz a kormányhatározat, amely a vétkes sportolókra terjed ki" – jelentette ki az államtitkár.

Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője sportszakmai, -jogi és -diplomáciai szempontból is nagyon fontos lépésnek nevezte a szerdai találkozót.

„A WADA reprezentánsai teljesen egyetértettek a kormányrendelettel, s elismeréssel nyugtázták, hogy jól működő, hatékony doppingellenőrzés van nálunk, amely minden szempontból megfelel a nemzetközi elvárásoknak. Sportdiplomáciailag pedig azért volt fontos a mai esemény, mert miközben a 2004-es athéni olimpia a maga magyar doppingeseteivel nagyon fáj nekünk, a WADA méltányolja, hogy mekkora utat tett meg azóta Magyarország, amely elismert és teljes jogú tagja a sport világának" – nyilatkozta az MTI-nek. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik